עוגה בחושה של שזיפים ויוגורט

בסוף השבוע האחרון הקיץ התחיל כאן באופן רשמי. נכון, היה קר וגשום, אבל לזה הם קוראים פה קיץ. לא שיש לי טענות. זה אומר שנגמרה העונה לכל הדברים הטובים בטלוויזיה, ועכשיו זה זמן לתוכניות ריאליטי קיץ. (לא שזה פחות גרוע, אבל גם אני חוטאת בצפיה בזה ובזה).

P5300272

זה גם אומר שעכשיו אפשר למצוא בחנויות ערימות יפיפיות של פירות קיץ. הרים של דובדבנים, אוכמניות מתפוצצות מטריוּת, וכל מיני זנים של שזיפים ואפרסקים. הכי כייף לבחור אפרסקים בסוודר.

העוגה הזו היא העוגה המושלמת לשבת. לוקח רק כמה דקות להכין אותה, היא אוספת את כל השאריות מהמקרר, והיא נעלמת בלי שאריות עד יום ראשון (או הרבה קודם). העוגה המקורית משויישת ברסק של פטל אדום ופטל שחור שיוצר דוגמה יפה בכחול ואדום. כבר הכנתי אותה עם רסק של דובדבנים ואוכמניות, ועם סתם פירות חתוכים. אני מחכה לסוף הקיץ לאפות אותה עם תאנים טריות, ועם קוביות אגס.

את החמאה אפשר להמיר בשמן לתוצאה קלילה יותר (אך מתפוררת יותר, אם אין לכם בעיה עם זה), ואת היוגורט בשמנת חמוצה או אשל. לפעמים אני משתמשת במיקסר כדי להכין אותה עם חמאה, אבל הפעם עם שמן וערבבתי במזלג, ועדיין יוצא טעים. הורדתי מכמות הסוכר שבמתכון המקורי, אבל אם הפירות שלכם חמוצים במיוחד אפשר להוסיף עוד רבע כוס סוכר לתערובת.

עוד מתוקים עם פירות: עוגת תפוזים, חמוציות וקמח תירס, מאפינס קוואקר, חמוציות ואגוזים, מאפינס תפוזים, חמוציות ושיבולת שועל, עוגת בננה מודולרית.

עוגת שזיפים ויוגורט במקור של מרתה סטיוארט, עם שינויים של Parsley, Sage and Sweet ושלי

המרכיבים:

113 גר' חמאה רכה או חצי כוס שמן קנולה + עוד לשימון התבנית

2-3 שזיפים, אפשר יותר

1 כוס סוכר + 2 כפיות סוכר + עוד לאיבוק התבנית

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

½ כוס יוגורט

גרידה מלימון או תפוז אחד

½ 1 כוסות קמח

½ כפית מלח

½ כפית אבקת אפיה

½ כפית סודה לשתיה

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים תבנית אינגליש קייק בשמן או חמאה, ומאבקים בסוכר.
  2. פורסים את השזיפים לפרוסות דקות, מערבבים עם 2 כפיות סוכר.
  3. מערבבים את החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפיה וסודה לשתיה.
  4. מערבבים את החומרים הרטובים אחד אחד עד שנטמעים: שמן (או חמאה), סוכר, וניל, ביצים, יוגורט וגרידת תפוז.
  5. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לבלילה הרטובה, ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה.
  6. משטחים חצי מכמות הבלילה בתבנית, עליה מסדרים שכבה של חצי מכמות השזיפים, שאר הבלילה ואת שאר השזיפים מסדרים מלמעלה.
  7. אופים כשעה-שעה ורבע עד שקיסם יוצא נקי , ומסובבים את התבנית במהלך האפיה.
  8. מצננים לפני האכילה. ניתן להגיש לצד גלידת וניל, או יוגורט עם זרזיף דבש, אבקת סוכר מלמעלה, או רסק של פירות יער. או פשוט כמו שזה, במפית.
About these ads
רשומה זו פורסמה בקטגוריה מתוק, עוגה, צמחוני, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לרשומה זו עם קישור ישיר.

5 תגובות על עוגה בחושה של שזיפים ויוגורט

  1. שינדר חנה הגיב:

    פעם שניה אני אופה את העוגה המופלאה הזו הפעם ערבבתי שזיפים אדומים עם נקטרינות וחמוציות השריתי בברנדי ושתי כפות סוכר חלומית

  2. שינדר חנה הגיב:

    עוגה נפלאה

  3. שינדר חנה הגיב:

    יאללה הולכת להכין אותה בפעם השלישית הפעם עם שזיפי שגיב

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s