עוגיגלידה הדרים ווניל

אתגר "כחומר ביד הבלוגר" האחרון היה בדיוק בשבילי. החנויות שופעות אוכמניות טריות, פטל אדום ושחור שרק מחכים שאביא אותם הביתה. בת השנתיים כבר כמעט כחולה מרוב אוכמניות, וזו יכלה להיות הזדמנות חגיגית לשחזר את פאי האוכמניות של מרתה סטיוארט (כן, עם 8 כוסות פרי). אבל פספסתי.

P6060452-1

לכן, כשמור ממורקייקס קראה למשתתפים חדשים באתגר החדש של מנטקה, שמחתי להיענות.

ומה יותר טוב מגלידה? מיד חשבתי על הגלידות שאני אוהבת, שזה בעצם כולן. אז החלטתי להתמקד בטעמים שאני אוהבת במיוחד, בטעמים הרעננים והפירותיים של הגלידה במוסלין במחנה יהודה למשל. בגלידת הזעפרן-פיסטוק-מי ורדים הפרסית בלוס אנג'לס, ובשלגון תות-וניל-עוגיות שהיה אהוב עלי בילדותי (והיום יש לו בעיקר טעם נוסטלגי של תמציות בטעם תות).

ושם בעצם התחלתי לשחק. השארתי את העוגיות, את התות החלפתי בכמות כפולה של גרידת תפוז-לימון-ליים והשתמשתי בגלידת וניל מקומית מדהימה.

P6060418-1

העוגיות מבוססות על המתכון של On Sugar Mountain ממנו הכנתי רק חצי כמות מהבצק, שהניב 16 עוגיות נפלאות, או 8 עוגיגלידות נדיבות. העוגיות טעימות בפני עצמן, ועומדות יפה בהקפאה עם הגלידה. הטעם ההדרי משתלב בצורה נפלאה עם הגלידה ויוצר קינוח טעים, רענן ופשוט מאוד.

P6060431-1

הערות לגבי המתכון: כאמור הפעם השתמשתי בחצי מתכון, ולכן בחצי ביצה (טורפים ביצה בכוס, ומשתמשים רק בחצי). ניסיון נוסף עם ביצה שלמה בניסיון "לעגל" כמויות גרם לעוגיות להיות פחות יציבות. אם חבל לכם על החצי ביצה, תאפו את המתכון המלא ותשמרו את העוגיות הנוספות במקפיא. חשוב גם לצנן את הבצק במהלך העבודה, ולחכות שהעוגיות תתקררנה על התבנית אחרי שהן יוצאות מהתנור. אחרת, הן תתפרקנה.

עוגיגלידה הדרים ווניל על בסיס מתכון העוגיות של של  On Sugar Mountain,  שמונה קינוחים אישיים

המרכיבים:

קליפה מגוררת מתפוז אחד

קליפה מגוררת מלימון אחד

קליפה מגוררת מליים אחד

½ + ¼  כוס סוכר

85 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

½ ביצה (כאמור, זה חצי מתכון אז השתמשתי בחצי ביצה)

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח

¾ כפית אבקת אפיה

¼ כפית סודה לשתיה

½  מיכל גלידת וניל מצויינת

ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקליפה המגוררת מהתפוז, לימון וליים.
  2. מערבבים כחצי מתערובת הקליפות עם רבע כוס סוכר ומניחים בצד.
  3. בקערה גדולה מערבלים את החמאה, חצי כוס סוכר וקליפות ההדרים המגוררות עד שיש תערובת קרמית ותפוחה. מוסיפים את הביצה והוניל לערבול קצר נוסף.
  4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבלים לתערובת אחידה. מצננים במקרר.
  5. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות, מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה.
  6. מודדים ומגלגלים מהבצק כדורים בגודל כף בצק אחת. מגלגלים כל כדור בתערובת הסוכר וגרידת ההדרים ומניחים על התבנית. משטחים את הכדור בעזרת תחתית של כוס לעובי של כחצי סנטימטר. שומרים על מרווחים של 2-3 ס"מ בין העוגיות על התבנית. בינתיים שומרים את שאר הבצק בקירור.
  7. אופים את העוגיות כ-10 דקות, ומצננים. העוגיות תהיינה רכות כשהן תצאנה מהתנור ואסור לגעת בהן עד שיצטננו ויתקשו, כחמש דקות נוספות.
  8. כשהעוגיות קרות לחלוטין מוסיפים כדור גלידה בין כל שתי עוגיות. לוחצים קצת כדי שהגלידה תגיע לקצוות העוגיות, ומעבירים למקפיא.
About these ads
רשומה זו פורסמה בקטגוריה מתוק, עוגיות, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לרשומה זו עם קישור ישיר.

תגובה אחת על עוגיגלידה הדרים ווניל

  1. איך אני אנסח את זה? כזאת אני רוצה עכשיו, בדיוק כזאת.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s