קציצות הודו אפויות בתנור

יום עצמאות אמריקאי שמח לכולם! כבר שבוע שמתאמנים כאן בזיקוקים, הפארקים מלאים וגם יש חמסין בחוץ. החנויות חוגגות באדום-לבן-כחול ועונת הפיקניקים והברבקיו בשיאה.

P6080510-1

לכבוד הארבעה ביולי, אני מפרסמת מתכון עם מרכיבים מאוד אמריקאים (ויש שיאמרו שאני מקדימה, ובעצם צריכה לפרסם את זה בסוף נובמבר) – הודו טחון וריבת חמוציות. לפעמים נראה שאנחנו במרכז הטרנד הבריאותי פה בקליפורניה, וכולם מדברים על בשר הודו בתור התגלמות הטוב שבבשרים מן החי. המרכיב השני כאן הוא ריבת חמוציות, שהיא גרסה מפונפנת ועונתית של רוטב החמוציות המסורתי מפחית שימורים. אם אין ריבת חמוציות כל ריבה חמצמצה תעבוד: דובדבנים, פטל או משמש. אם רוצים טעם קצת מעושן (בכל זאת אמריקה) אפשר להוסיף כף או שתיים של רוטב ברבקיו מעושן. אפשר גם לשחק עם היחסים של רוטב הצ'ילי והריבה, אבל אני אוהבת כשהקציצות לא מתוקות מדי, אבל גם לא באמת חריפות.

P6080512-1

ההכנה גם היא פשוטה מאוד: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, מכדררים, ומברישים עליהם את הרוטב, ואופים בתנור חם. כך, גם ההכנה מאוד קצרה וגם חוסכים טיגון בשמן. הקציצות יוצאות עגולות ועסיסיות ולא שמנוניות.

עוד קציצות: קציצות הודו וירקותקציצות בשר ואפונה

קציצות הודו אפויות בתנור

המרכיבים:

½ קילו בשר הודו טחון

1 בצל בינוני קצוץ

מלח ופלפל

פטרוזיליה (אופציונלי)

1/3 כוס ריבת חמוציות (או פטל, דובדבנים, משמש)

1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1-2 כפות רוטב ברבקיו מעושן (אופציונלי)

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
  2. מערבבים את חומרי הקציצות: הבשר, בצל, מלח ופלפל, ופטרוזיליה אם רוצים. יוצרים כדורים בגודל משמש גדול (כ-20 קציצות) ומניחים על נייר האפיה.
  3. מערבבים יחד את הריבה, רוטב הצ'ילי ורוטב הברבקיו (אם רוצים), ומברישים את הרוטב על הקציצות הנאות. ישאר רוטב, וזה בסדר.
  4. אופים את הקציצות 15 דקות.
  5. מוציאים את הקציצות ומברישים אותם שוב בשארית הרוטב. אופים 15 דקות נוספות.
  6. אוכלים חם או בטמפרטורת החדר. טעים גם למחרת.

About these ads
רשומה זו פורסמה בקטגוריה אוכל לעבודה, הודו, נטול גלוטן, עוף, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לרשומה זו עם קישור ישיר.

תגובה אחת על קציצות הודו אפויות בתנור

  1. פינגבק: הודו שלם בתנור או שוקי הודו, עם או בלי מילוי לחג ההודיה | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s