לחם פומפרניקל עם קרום קשה

PB200575

אני עוקבת אחרי הבלוג Smitten Kitchen כבר כמה זמן. ניסיתי כמה מתכונים מתוכו ואני מאוד ממליצה עליו בשביל המתכונים המעניינים אבל גם בשביל התמונות השובות.

אהבתי את התיאור של לחם הפומפרניקל שהיא פרסמה, ועל אף שהיא משתמשת בקקאו בשביל הצבע, ועל אף שיש בלחם אחוז גבוה של קמח לבן, החלטתי לנסות אותו.

המסקנה: מצוין. יצא לחם שחום, פריך מבחוץ ורך מבפנים ורוב הכיכר חוסלה בארוחת ערב אחת. אמנם, הלחם לא נראה בפנים לבן ואוורירי כמו בתמונה, אבל גם התוך הרך והחום מצוין מבחינתי.

השתמשתי בשמרים יבשים ובאבן שמוט בתנור בחום של 230 מעלות, וכשנזכרתי, לאחר כעשר דקות בתנור, הוספתי צלוחית קטנה עם שתי קוביות קרח. הלחם היה מוכן תוך ארבעים דקות, והקרום היה עבה ופריך, בדיוק כמו שאני אוהבת. חוץ מזה, לגימור הכיכר איבקתי אותה לפני האפיה בקמח שיפון, אבל אפשר להבריש אותה במים למראה מבריק.

לחם פומפרניקל – כיכר אחת בינונית ע"פ Smitten Kitchen (בתמונות שני הכיכרות יצאו מהכפלת המתכון בשניים)

1 כוס מי ברז

1/2 2 כפיות שמרים יבשים

2 כוסות קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כוס קמח שיפון

1 כף אבקת קקאו

2 כפיות מלח

1 כף מולסה – השתמשתי בסילאן וזה יצא בסדר גמור.

שתי כפות שמן זית לשימון הקערה

קמח תירס לתחתית הכיכר – והשתמשתי בקמח שיפון לאיבוק הכיכר

  

ההכנה:

1. בקערה גדולה עירבבתי את הקמח והקקאו עם השמרים היבשים, ואז הוספתי את המים והסילאן. ערבבתי את כל החומרים עד שנוצר בצק אחיד, כשאת המלח הוספתי תוך כדי לישה.

PB200566

2. שימנתי את הקערה מעט והנחתי בה את הבצק. גם מרחתי מעט שמן על הבצק. כיסיתי בניילון נצמד וחיכיתי בערך שעתיים עד שהבצק הכפיל את נפחו.

PB200568

3. מועכים את הבצק ומעצבים לצורת כדור. מכסים וממתינים שוב.

4. אחרי שעה וחצי הדלקתי את התנור מכוון על 230 מעלות והנחתי בה את אבן השמוט. אם אין, אפשר להניח בתחתית התנור תבנית תנור הפוכה, זה יקל על הכנסת הכיכר.

5. בשלב הזה, אחרי שעתיים של התפחה, הכיכר תפחה וכפילה את נפחה והתנור כבר היה חם מספיק. איבקתי את הכיכר בקמח השיפון וחרצתי איקס גדול בסכין חדה בראש הכיכר. הנחתי במרכז האבן בתנור.

PB200574

6. בדרך כלל שמים בהתחלה, אבל הפעם שכחתי והוספתי רק אחרי עשר דקות – הנחתי בפינת התנור כלי קטן עם שתי קוביות קרח כדי שיוצרו אדים ליצירת קרום קשה. לא הוצאתי את הקערה במהלך האפיה. זה עבד. הלחם מוכן אחרי 35-40 דקות אפיה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה לחם, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על לחם פומפרניקל עם קרום קשה

  1. אתי הגיב:

    תודה על המתכון! ניסיתי ויצא טוב. קצת כבד אולי, אבל בהחלט טוב.

  2. דולי קפלן הגיב:

    אוהבת את המתכון ומתגעגעת בכל אפיה מחדש….פשוט מעריצה את הלחם הזה

  3. סתם אופה הגיב:

    לא ברור מתי מוסיפים את הקקאו והמלח לפי ההוראות

    • Ma'ayan הגיב:

      את הקקאו מוסיפים יחד עם הקמח (כמו בתמונה) ואת המלח תוך כדי לישה.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s