באגט של יום שישי בבוקר

אתמול היה יום עמוס מבחינה קולינרית – ארוחת בוקר מוקדמת לחברות של אמא שלי ולכבודן הכנתי את הבאגטים, יום שוק במחנה יהודה וארוחת ערב של יום שישי לחברים.

האתגר שבחרתי, כי כל סוף שבוע צריך גם אתגר, הוא הכנת באגט לפי כל הכללים.

את המתכון לקחתי מהבלוג הזה: chews wise ובאמת התאמצתי לשמור על הכללים. הכנתי חצי כמות, והשתמשתי בשאור שמחכה לי במקרר. יצאו שני באגטים קלילים, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. למרות שהתהליך הוא בן יום וחצי, הכנת הבאגטים לא הייתה מסובכת במיוחד או גזלה יותר זמן ממה שרשום.

המתכון הוא עבור ארבעה באגטים, אבל אני הכנתי רק שניים:

באגט לפי chews wise:

החומרים:

90 גר' שאור המורכב מ-50% מים ו-50% קמח, תוסס 7-10 שעות. [אני הוצאתי את השאור הותיק שלי מהמקרר כחצי שעה לפני שהתחלתי לעבוד)

420 גר' מים

590 גר' קמח רגיל

10 גר' קמח מלא

13 גר' מלח

2 כפיות שמרים יבשים

שמן זית כדי לשמן את הקערה

קמח תירס או סולת כדי לאבק את המשטח (אני השתמשתי בסולת)

 

היום (הערב) הראשון:

  1. לערבב את השאור, השמרים והמים עד שנוצאת תערובת אחידה למדי.
  2. להוסיף את הקמחים ולערבב עד שנוצר בצק.
  3. להעביר את הבצק למשטח וללוש אותו ללא קמח נוסף במשך 5 דקות.
  4. להעביר את הבצק לקערה ולכסות ל-20 דקות.
  5. כעבור 20 דקות לשטח את הבצק למלבן בגובה שניים וחצי סנטימטרים. לקפל אותו לשלישים כמו מכתב לאורך, ואז שוב לרוחב. הנה הדגמה ביוטיוב. להחזיר לקערה ולכסות ל-20 דקות.
  6. כעבור עשרים דקות לחזור על תהליך הקיפול, ולהחזיר לקערה מכוסה לעוד 20 דקות.
  7. עכשיו מקפלים בפעם השלישית, משמנים את הקערה ומחזירים את הבצק לקערה. מכסים ומכניסים למקרר ל-12 עד 24 שעות.

היום השני:

  1. מניחים את אבן השמוט בתחתית התנור, מחממים ל-250 מעלות.
  2. מאבקים את משטח העבודה במעט קמח ועובדים עם חצי מכמות הבצק שבקערה. (את החצי השני ניתן להחזיר למקרר)
  3. חוצים את הבצק שוב, וכל חלק מותחים למלבנים של 12*17 ס"מ כשהחלק הרחב פונה אלינו. לא לשטח חזק מדי כדי לא להוציא את הבועות שבבצק. לכסות עם מגבת (השתמשתי בגילון נייר אפיה) ולתת לבצק לנוח 10 דקות.
  4. להכין בינתיים 3 מגבות מגולגלות שיעזרו לעצב את הצורה של הבאגט, ואני השתמשתי גם במערוך.
  5. לעצב את המלבנים לבאגטים. הכי קל להסתכל בוידיאו הזה.  ובמילים: לקפל את החלק העליון והתחתון של המלבן לכיוון האמצע ולסגור את התפר באמצעות האצבע. לקפל לשניים בעזרת האגודל, לסגור את התפר בעדינות ואז לגלגל בעדינות לגליל ארוך.
  6. הנחתי את הבאגט על נייר אפיה מקומח מעט קמח וסולת, ומתחת לנייר השחלתי מגבת ומערוך מימין ומשמאל כדי שהבאגט ישאר עגול ולא שטוח. מכסים בעוד גיליון נייר אפיה ומחכים 45 דקות.
  7. כעבור 45 דקות מרתיחים מים בקומקום ומכינים קערה קטנה למים רותחים שיכולה להיכנס לתנור וליצור אדים.
  8. מוציאים את המגבות מבין הבאגטים, מקמחים את הבאגטים בקלילות וחורצים בכל אחד מהם 4 חתכים לאורך.
  9. בעזרת קרש חיתוך או מרדה גדול מעבירים את הבאגטים עם נייר האפיה לאבן השמוט בתנור, מניחים את הקערה הקטנה בפינת התנור ושופכים בה מים. סוגרים את הדלת ומחכים 18-20 דקות.
  10.  הבאגט הראשון היה מוכן ושחום אצלי כעבור 20 דקות, השני נזקק לעוד כמה דקות כדי לקבל צבע יפה.

11.  מוציאים מהתנור, הבאגטים כבר מאוד יציבים בשלב הזה, ומניחים להתקרר במשך 20 דקות.

פוסט זה פורסם בקטגוריה לחם, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s