זו העונה: שעועית ירוקה

את הפריטטה הכנתי כמנת חלבון מהירה לאורחת צמחונית כתחליף לדגים שכל השאר אכלו. לא ציפיתי שמנה כל כך פשוטה תהיה מבוקשת גם אצל שאר יושבי השולחן, לצד הדגים. אולי עדיף שכך, חמש ביצים לאדם אחד זה כבר באמת יותר מדי.

בניגוד למתכון המקורי, שאותו מצאתי בגיליון שבועות של "על השולחן", אפיתי את הפריטטה בתבנית חסינת אש בתנור. יצא נפלא. גם בחימום חוזר במיקרו יום ויומיים אחר כך הטעם נשאר טוב.

 

פריטטה של שעועית ירוקה

על השולחן, גיליון 219, מאי 2009

 

מצרכים:

2 כוסות שעועית ירוקה (או צהובה)

שמן זית

1 בצל סגול פרוס דק (השתמשתי בבצל רגיל)

2 שיני שום קצוצות

4 ביצים (אני השתמשתי ב-5)

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מנקים את השעועית: מורידים קצוות וחוצים את השעועית הארוכה לשתיים או שלוש חתיכות.
  3. מרתיחים סיר מים עם מלח וחולטים בו את השעועית לכמה דקות.
  4. מכינים קערה גדולה עם מים קרים וכמה קוביות קרח ומעבירים אליה את השעועית.
  5. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל, מחכים שיתרכך ומוסיפים את השום והשעועית.
  6. מכינים תבנית פיירקס בינונית או עגולה ומעבירים אליה את תוכן המחבת. משטחים מעט.
  7. בקערה נוספת שוברים את הביצים ומתבלים. שופכים על השעועית בתבנית ושמים בתנור.
  8. אופים כ-20 דקות או עד שהמרכז אפוי וכבר לא נוזלי.

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה צמחוני, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s