תפוח אדמה אפוי, שמנת עם בצל ירוק וסלמון בתנור

זה לא ממש מתכון כמו הצעת הגשה: בסתיו שעבר הייתי בברלין, ואחד הדברים הטעימים ביותר שטעמתי שם, כמו גם הפשוטים ביותר היו תפוח אדמה גדול אפוי עם שמנת מתובלת בחתיכות בצל ירוק ופרוסות עבות של סלמון מעושן. כאן הסלמון לא מעושן אלא אפוי בתנור, וטעים לא פחות.

 

את תפוחי האדמה אני שוטפת היטב ומכניסה כמו שהם לתנור ב-200 מעלות. זה נוח אם יש משהו אחר בתנור כמו תבנית אנטיפסטי או עוף. את גביע השמנת החמוצה אני מערבבת עם גבעול או שניים של בצל ירוק קצוץ ואת הסלמון אני ממליחה מפלפלת ואופה.

 

סלמון בתנור עם פטנט

פרוסות דג סלמון (בערך שניים לסועד)

שמח זית

מלח

פלפל

שניים-שלושה גיליונות נייר אפיה (תלוי במספר המנות שאופים)

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות
  2. פורסים על התבנית גיליון נייר אפיה ואת הגיליון או גיליונות האחרים מועכים לכדור ופותחים מחדש על התבנית. כך הדג נוגע-לא נוגע בתבנית, נצלה מכל הכיוונים ולא נדבק לתבנית.
  3. משמנים מעט את הדג, ממליחים ומפלפלים ומניחים על נייר האפייה.
  4. אופים בערך 8 דקות, או עד שרואים בחתך הרוחב של הדג שהוא מלבין כמעט עד האמצע, הופכים ואופים עוד 5 דקות. עד שרואים הוא הלבין כמעט עד האמצע גם בצד השני.
  5. מגישים: חוצים תפוח אדמה אפוי בתוכו שמים כף גדושה של השמנת החמוצה המתובלת ולצידו הדג.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה דגים, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s