גראטן כרישה

כבר אמרנו שזו ארוחת שבועות משפחתית וגדולה? חיפשתי עוד מאכלים שאוכל להכין מראש ורק להכניס לתנור על חום נמוך לפני שהאורחים יגיעו. הגראטן כרישה הסתבר כבחירה מצוינת לצורך כך. פרוסות כרישה, טעם גבינתי עדין והכנה ממש מהירה וקלה.

גראטן כרישה

על השולחן, גיליון 218, אפריל 2009

מתאים להכנה בתבנית פיירקס קטנה

4 גבעולי כרישה (החלק הלבן) חתוכים לשניים או שלושה כדי שיכנסו לפיירקס וחצויים לאורכם.

2 שיני שום פרוסות

מלח גס ופלפל שחור גרוס

2-3 כפות שמנת מתוקה

3 גבעולי טימין

3 כפות גבינת פרמזן או קשקבל מגורדת

הכנה:

  • שוטפים את הכרישה היטב, מנערים את המים ומסדרים בתבנית כשהחתך כלפי מעלה.
  • מתבלים במלח ופלפל ובשום, יוצקים שמנת ומפזרים גבינה ומניחים את גבעולי הטימין.
  • מכסים בנייר אלומיניום ואופים על 180 מעלות כרבע שעה.
  • מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד עשר דקות עד להשחמת הגבינה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה צמחוני, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s