טימבלו – מאפה פסטה, ירקות וגבינות

עדיין בסימן שבועות, חיפשתי מאפה שאינו פשטידה סטנדרטית שכולם יאהבו ושאוכל להכין מראש. הטימבלו עם השם המצחיק עונה בדיוק על כל הצרכים הללו. מאפה פסטה קצרה, עם הרבה ירקות קלויים, מעט גבינה, ואפוי מראש.

אני השתמשתי בחצילים, קישואים ופלפלים שקליתי את הירקות בתנור כאנטיפסטי, עם מעט שמן זית ומלח, ובמקום רוטב עגבניות השתמשתי בשתי עגבניות שחתכתי לקוביות וטיגנתי כמה דקות עם שתי שיני שום במחבת עם שמן זית עד שהן מאוד התרככו.

 

עדיין בסימן שבועות, חיפשתי מאפה שאינו פשטידה סטנדרטית שכולם יאהבו ושאוכל להכין מראש. הטימבלו עם השם המצחיק עונה בדיוק על כל הצרכים הללו. מאפה פסטה קצרה, עם הרבה ירקות קלויים, מעט גבינה, ואפוי מראש.

אני השתמשתי בחצילים, קישואים ופלפלים שקליתי את הירקות בתנור כאנטיפסטי, עם מעט שמן זית ומלח, ובמקום רוטב עגבניות השתמשתי בשתי עגבניות שחתכתי לקוביות וטיגנתי כמה דקות עם שתי שיני שום במחבת עם שמן זית עד שהן מאוד התרככו.

 

טימבלו (מאפה פסטה איטלקי)

מקור המתכון: רוני בלפר ומוטי סופר, מתוך גיליון  195 של על השולחן

הטימבלו (תוף באיטלקית) היא מנה כפרית, פשוטה ונפלאה. חשוב להשתמש בפסטה מאיכות טובה ואפשר להחליף את הירקות באנשובי וזיתים, בתרד או בכל תוספת אחרת שאוהבים. אפשר להכין בפורמות או בתבנית אינגליש קייק ולפרוס. משתמשים בפסטה קצרה (קונכיות, פנה, ריגטוני וכד’). מכינים מראש, מצננים ומחממים שוב — כדי שיהיה קל לחלק למנות בלי שכל המאפה יקרוס!

 

חומרים לתבנית פיירקס בגודל 33×25 ס"מ:
 250 גרם פסטה קונכיות
 1/2 כוס רוטב עגבניות [השתמשתי בשתי עגבניות קצוצות, ושתי שיני שום מטוגנות בשמן זית עד לריכוך]
5  פטריות פורטבלה מטוגנות מעט [לא היו לי אז ויתרתי]

[1 חציל בלאדי שקליתי כאנטיפסטי]
 1 זוקיני (או קישוא) בינוני חתוך לרצועות מוקפץ קלות [קליתי כאנטיפסטי]
 2 פלפלים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות  [קליתי כאנטיפסטי]
1  גבעול אורגנו [לא היה לי, אז ויתרתי]
 1 גבעול בזיליקום
100  גרם גבינת מוצרלה מגוררת
 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

לבשאמל
 30 גרם חמאה 
 30 גרם (4 כפות) קמח
 240 מ”ל (1 כוס) חלב
מלח ופלפל שחור

 

  • מחממים סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה רק חצי בישול — הריכוך יושלם באפייה. מצננים במים קרים ועוטפים בשמן זית.
  • מכינים את הבשאמל: ממיסים חמאה בסיר שטוח על אש בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים חלב תוך כדי ערבוב במטרפה, עד להיווצרות דייסה חלקה וסמיכה (אם יש גושים, אפשר לסנן). מתבלים במלח ופלפל.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מרכיבים ואופים: מערבבים את הפסטה עם הבשאמל, רוטב העגבניות ושאר המרכיבים. מסדרים בתבנית משומנת ומוסיפים בכל קומה שכבה של גבינה. מוודאים שיש כמות שווה של פסטה ושל שאר המרכיבים בכל קומה.
  • מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד 10 דקות ללא כיסוי. מצננים להתייצבות.
  •  לפני ההגשה מחממים שוב את המאפה והופכים לצלחת הגשה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, צמחוני, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s