עוגיות שוקולד לבן, חמוציות מיובשות ואגוזי מקדמיה

אחותי ביקשה שאאפה לה עוגיות רושם ומיד חשבתי על עוגיות השוקולד לבן, חמוציות מיובשות ואגוזי מקדמיה שפרסמה יעל גרטי. אלו עוגיות גדולות, אחידות מאוד בצורתן, ונראות כמו משהו שאמצא בשקיות של פפרידג' פארם.

הכנת העוגיות לא מסובכת, למרות שצריך לחכות עשרים דקות עד שיתקשו במקפיא. אבל אני ממליצה לנצל את הזמן הזה לעשות סיבוב הליכה בשכונה כי אחרי שעוגיות מוכנות אין אפשר להפסיק לאכול אותן, ואתם יודעים בדיוק כמה חמאה יש בהן.

DSC_0157

הפטנט: כדי העוגיות תצאנה גדולות, אחידות ויפות השתמשתי בשיטת עיצוב גלילים, הקפאתם וחיתוכם. זה באמת עובד. פורשים גיליון נייר אפיה, באמצע הגיליון מעצבים ביד חופשית שליש מהבצק הסמיך. לא צריך לעצב גליל חלק כמו לוודא שקצה אחד של הגליל לא עבה מהשני. מכסים את הגליל ומחזיקים ביד אחת את חלקו התחתון, ומעל הגיליון מצמדים קרש חיתוך מפלסטיק או ספר בין הגליל הנייר והשולחן. ככה עושים את זה ב-CIA.

המרכיבים (ל-44 עוגיות גדולות):

200 גרם חמאה, רכה [מניחים את החמאה בקערה, ומכניסים למיקרו ל-10 שניות בחום גבוה. מוציאים ורואים אם רך מספיק. אם לא, מכניסים לעוד סיבוב]

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום דמררה

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה מס' 1 או 2

1 חלמון (מביצה מס' 1 או 2)

360 גרם (2 כוסות וחצי + כף) קמח

קורט מלח

1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

100 גרם (כ-2/3 כוס) שוקו צ'יפס לבנים (שוקולד לבן) [השתמשתי בטבלת שוקולד לבן קצוצה גס בסכין גדולה]

חופן (100-120 גרם) אגוזי מקדמיה טבעיים (או אגוזי מלך/פקאן טבעיים), קצוצים גס

70-80 גרם (2 חופנים) חמוציות מיובשות

 

עזרים: נייר אפייה

 

ההכנה:

  1. מקציפים בקערה חמאה רכה, סוכר לבן, סוכר חום דמררה ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  2. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה יבשה מערבבים קמח, מלח וסודה לשתייה. מוסיפים בהדרגה, תוך הקצפה במהירות איטית, לתערובת החמאה, עד לקבלת תערובת פירורית. מאחדים את הפירורים שנוצרו בעזרת הידיים, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  4. מוסיפים שוקו צ'יפס לבנים, חמוציות ואגוזי מקדמיה קצוצים גס ומערבבים עד להטמעותם בתערובת.
  5. יוצרים מהבצק 3-4 גלילים בקוטר 21/2-3 ס"מ, מניחים בתבנית (בכל גודל שהוא) ומכניסים למקפיא למשך 20 דקות. לחילופין ניתן להכין גלילים מדוייקים עם נייר האפייה ולהניח במקפיא.
  6. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  7. מוציאים את גליל הבצק הראשון מן המקפיא ובעזרת סכין חדה חותכים לפרוסות בעובי 1/2 עד 2/3 ס"מ. מניחים על גבי התבנית, תוך שמירה על מרווח של 2 ס"מ לפחות בין עוגיה לעוגיה.
  8. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות זהובות. מוציאים ומצננים מעט. ממשיכים כך עם יתר גלילי הבצק. אם רוצים, ניתן להקפיאם, כשהם עטופים בניילון נצמד, ולאפותם בשעת הצורך.
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s