שילוב שחיתות: בראוניז עשירים וטופי

לפני שנתיים הייתי בניו יורק והבטחתי לעצמי להיכנס לדין ודלוקה ברוקפלר סנטר. תמיד הייתי עוברת ליד, פעם אפילו אזרתי אומץ וקניתי שם קפה. ביוקר. אבל עדיין זה אחד מהמקומות הטובים ביותר לשתות בהם קפה בניו יורק. (מקום נפלא נוסף הוא קפה סברסקי).

ליד הקפה היקר הייתי חייבת לקנות עוגה קטנה ויקרה גם כן. כי יש דברים שפשוט צריך. אז הזמנתי בראוניס – אחד בסגנון סניקרס והשני בסגנון טוויקס. זו היתה חווית טעמים מצוינת ומושחתת, ויקרה. כשחזרתי לארץ חיפשתי להכין משהו דומה. הבראוניז של קרין גורן ב"ששת" מתוקים (לא לבלבל עם שלל הגרסאות האחרות שהיא מפרסמת) עשירים במידה הנכונה וטעימים ומצויינים בפני עצמם. רוטב הטופי של "בצק אלים" הוא בדיוק התוספת שהבראוניז צריכים כדי לעלות דרגה.

תחשבו טוב-טוב לפני שתכינו את המתכון הזה. הוא עשיר מאוד (מאוד!), ואם הוא ישב במקרר שלכם תוכלו לחסל אותו לבד. אבל אם תחלקו אותו לחברים, תביאו לערב כיתה או למשרד, כולם יודו לכם ותוכלו לבלות פחות זמן בחדר כושר.

בראוניז

מתוך "ששת מתוקים"

לתבנית 33*27

 

280 גר' שוקולד מריר

280 גר' חמאה

4 ביצים

3/4 1 כוסות (350 גר') סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2 1 כוסות (210 גר') קמח

3 כפות (25 גר') קקאו

1/4 כפית מלח

 

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. ממיסים (במיקרוגל) שוקולד וחמאה.
  3. טורפים ביצים, סוכר ותמצית וניל דקה-שתיים בקערה נפרדת, מוסיפים לה את תערובת השוקולד המומס וטורפים היטב.
  4. מנפים קמח קקאו ומלח ומוסיפים אותו לתערובת השוקולד-ביצים.
  5. יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות בדיוק. זה בסדר עם עדיין לח בפנים.
  6. כשמתקרר אפשר להעביר למקפיא, וכשרוצים לאכול להוציא 10 דקות קודם.

 

 

לשכבת הטופי:

1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)

חצי כוס סוכר חום

90 גרם חמאה

כפית תמצית וניל

מכינים את שכבת הטופי:

שופכים אל תוך הסיר את תוכן פחית החלב המרוכז, הסוכר החום, החמאה, ותמצית הוניל. מבשלים ומערבבים היטב על להבה גבוהה עד שהחמאה נמסה, התערובת הומוגנית וחלקה, ומגיעה לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש גבוהה ומערבבים כל הזמן (במיוחד בתחתית, שלא יישרף) – כ 3-4 דקות עד שהנוזל מתכהה ומסמיך.

 מוזגים את הטופי על בסיס הבראוניס ומניחים להתקרר במקרר.

מכינים הרבה מפיות לאורחים. כשמתקרר, חותכים לקוביות קטנות ומחלקים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגיות, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על שילוב שחיתות: בראוניז עשירים וטופי

  1. מאיה הגיב:

    NOM!
    נשמע שילוב קטלני.
    את יודעת מה עוד הולך בתוך בראוניז? חצי חבילה של גבינת מסקרפונה. פשוט מערבבים פנימה עם הביצים וכל המרכיבים. משהו לא מהעולם הזה…

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s