חם בקיץ: מרק עגבניות שרי

הקיץ הביא איתו חום גדול, יתושים ומאות עגבניות שרי על השיחים במרפסת של אמא שלי. החיפוש אחרי האוכל הקליל והמרווה מתחיל מיד אחרי פסח. אז אני מתחילה לחפש את הסושיות הקרובות, את הסלטים הקלילים, את המאכלים החריפים, החמוצים במיוחד, כל מה שיקרר אותי. הקיץ גם משאיר לי יותר זמן פנוי למטבח אבל פחות רצון לעמוד מול סירים מהבילים. זה הזמן לאוכל המוגש קר או בטמפרטורת החדר.

הכנתי את המתכון הזה בעיקר כדי למצוא מקום לעגבניות השרי שחזרו איתנו מסוף השבוע אצל ההורים, אבל גם בגלל שהוא טעים גם בטמפרטורת החדר. אמנם השקעתי והכנתי ציר ירקות, ואמנם בכל זאת מדובר במרק, אבל המתכון הוא בגדר שגר ושכח – לזרוק את כל החומרים לסיר לערבב קצת ולברוח החוצה מהמטבח.

את המתכון מצאתי במתנה החדשה שלי לעצמי במבצעי שבוע הספר, בספר היפיפה של בת' אילון "טוסקנה למתקדמים". הספר מציע סיפורים ומסלולי טיולים בטוסקנה, וגם המלצות למסעדות ומתכונים. השינויים שערכתי במתכון כללו את החלפת העגבניות הרגילות בעגבניות שרי על קליפתן, במקום יין לבן השתמשתי בכף חומץ פשוט שאידיתי עם הירקות והשינוי השלישי הוא הלחם שאיתו אכלנו את המרק – לחם שיפון מהסופר.

 

מרק עגבניות קייצי – לארבעה סועדים

Pappa al Pomodoro

מתוך: טוסקנה למתקדמים, בת' אילון

1 בצל קצוץ גס

1 גבעול סלרי קצוץ

2 שיני שום פרוסות

1 גזר פרוס

2 כפות שמן זית

1 עלה דפנה

1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק

1 פלפל אדום חריף, ללא הזרעים, קצוץ דק

1/2 כוס יין לבן [לא היה לי, אז השתמשתי בכף חומץ במקום]

4 כוסות ציר מרק ירקות [בפרץ יוזמה החלטתי ממש להכין את הציר בעצמי ולא לוותר על המתכון או להשתמש במים רגילים, בישלתי שני גזרים, שני בצלים, גבעול סלרי, שתי שיני שום וחופן פטרוזיליה ב-6 כוסות מים. הציר הניב בדיוק 4 כוסות אחרי בישול של 40 דקות על אש בינונית.]

750 גר' עגבניות קלופות ופרוסות [כאמור, יש לי המון עגבניות שרי שפשוט חתכתי לרבעים]

5 ענפי בזיליקום קצוצים

מלח גס ופלפל שחור גרוס

3 פרוסות קטנות של לחם לבן כפרי, חתוכות לקוביות [לחם שיפון מהסופר גם הולך, גם כף אורז מוכן מהמקרר]

פרמז'ן

שמן זית

 

ההכנה

  1. מאדים את הבצל, הסלרי, השום והגזר בשתי כפות שמן זית עד שמתרככים.
  2. מוסיפים את עלה הדפנה הפטרוזיליה והפלפל החריף.
  3. מוסיפים את כף החומץ ומחכים שיתאדה.
  4. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הבזיליקום והעגבניות ומתבלים במעט מלח ופלפל. מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה. מתקנים תיבול.  
  5. בקערה מניחים את קוביות הלחם ויוצקים את המרק. מפזרים גבינת פרמז'ן ומטפטפים שמן זית מעל.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה לחם, מרק, צמחוני, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על חם בקיץ: מרק עגבניות שרי

  1. פינגבאק: מתוק בצהריים: שטרודל דובדבנים « קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s