קארי של דלורית ושעועית ירוקה

כל הדיבורים על "שני צמחוני" נשמעו לי טוב בחום הכבד השבוע. התחלתי לחשוב מה אני יכולה להכין לארוחת ערב שיהיה טעים, משביע, מהיר להכנה ושהבישול שלו לא ארוך ולא יחמם את הבית. על הדלפק עמדה דלורית, האחרונה שנשארה מכל הירקות שקניתי בשבוע שעבר, ובראש נשאר הזיכרון של הקארי החריף שאכלנו לפני שבוע ב"בית תאילנדי".

 

לדלורית יש מרקם נגיס וכמעט בשרי שהיא מבושלת, יש לה מתקתקות טבעית המשתלבת היטב בחלב קוקוס והיא זולה יחסית – שתי דלוריות עלו לי שישה שקלים בסופר. השעועית הירוקה היא אילתור של מה שנשאר לי בפריזר, ואפשר כמובן להחליף בירקות אחרים.

 

אני מצרפת את המתכון הבסיסי, אותו טעמתי במהלך הבישול כדי לוודא שהתיבול נכון, והוספתי מלח לקראת הסוף שחיזק את כל הטעמים. הקארי הספיק לארבע מנות ומתאים לאריזה כאוכל שאפשר לקחת לעבודה (אם יש לכם חלונות במשרד). לצד הקארי הגשתי אורז לבן פשוט.

 

 

קארי דלורית ושעועית ירוקה

4 שיני שום קצוצות גס

2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק מאוד

בערך חצי פלפל חריף

כף שמן

1 דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 1.5*1.5

1 בצל, חתוך לקוביות גדולות

בערך שתי כוסות שעועית ירוקה קפואה

חצי צרור כוסברה, חתוכה גס

פחית חלב קוקוס

מלח

 

ההכנה:

 

  1. מחממים את השמן ומטגנים בו את השום, הג'ינג'ר והפלפל, מוודאים שלא יחרך.
  2. מוסיפים את קוביות הדלורית ואת הבצל ומטגנים כ-2 דקות. אפשר להוסיף כחצי כוס מים שהתבלינים לא יחרכו.
  3. מוסיפים את השעועית ואת החלב קוקוס לסיר, ומוסיפים עוד כוס מים. מבשלים על אש בינונית עד שרותח, ומחלישים לאש קטנה. מוסיפים את הכוסברה וטועמים עם הוספת מלח. מבשלים עוד רבע שעה בערך והתבשיל מוכן כאשר הדלורית רכה.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה צמחוני, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s