מתוק בצהריים: שטרודל דובדבנים

הוחלט שארוחת הצהריים של שבת תהיה קלילה, חלבית ועיקרה הקינוח. המנה העיקרית היתה מרק העגבניות (על בסיס עגבניות בשלות ומתוקות), ולצידה לחם דגנים של "מאפיית טלר", זילוף של שמן זית וגבינת פרמז'ן מגוררת מ"גבינות באשר" בשוק.

 

הקינוח שביקשו שאכין היה שטרודל דובדבנים עם עלי פילו. אמנם המחיר של הדובדבנים בשוק עדיין גבוה מדי לטעמי, אבל הדובדבנים כבר מתוקים וטעימים והמחמאות באמת נעימות. אני מציעה לחכות שהמחיר יהיה נוח יותר ואז להכין את השטרודל.

 

החלק המסובך ביותר בהכנת השטרודל הוא הוצאת החרצנים. אני השתמשתי בחולץ חרצני הזיתים של כותש השום שלי, אבל עדיין הזהרתי את האורחים מפני חרצנים תועים. אני מצרפת את המתכון לשטרודל הבסיסי עם דובדבנים מתוקים וחמוצים, ואת זה עם מלית הגבינה ודובדבנים, אם במקרה גם לכם נשארה כזו בבית אחרי שבועות.

 

 

המצרכים (לשלושה שטרודלים ברוחב התבנית שנאכלו בשלמותם על ידי שישה סועדים)

 

9 עלי פילו מופשרים שעתיים בטמפרטורת החדר

100 גר' חמאה מומסת, לא חמה

בערך 100 גר' שקדים מרוסקים

 

למלית דובדבנים:

חצי סלסלת דובדבנים מתוקים וחמוצים, בערך 750 גר', מגולענים

2 כפות גדושות קורנפלור

3 כפות גדושות אבקת סוכר

 

למלית גבינה ודובדבנים:

250 גר' גבינת כנען

1 ביצה

2 כפות אבקת סוכר

כשליש מכמות תערובת מלית הדובדבנים למעלה

 

אבקת סוכר לאיבוק

 

ההכנה:

  1. להכנת מלית דובדבנים: מגלענים את הדובדבנים. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת הסוכר. אפשר לתת לתערובת לחכות כמה שעות לפני שמשתמשים בה.

להכנת מלית גבינה ודובדבנים: מערבבים היטב את הגבינה עם הביצה, אבקת הסוכר והדובדבנים המגולענים עם אבקת הסוכר והקורנפלור.

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מכינים תבנית אפיה עם נייר אפיה.
  2. פורסים עלה פילו לרוחבו מולכם, מורחים עליו חמאה, מפזרים שקדים, ומכסים בעוד עלה. מורחים חמאה, מפזרים שקדים, ומכסים בעוד עלה ושקדים (3 שכבות סך הכל). מניחים בחלק הרחב של העלים כשליש מכמות הדובדבנים, משאירים רווח מימין ומשמאל. מקפלים את הצדדים, ומקפלים את החלק הקרוב אליכם לרולדה. מעבירים לתבנית. חוזרים על כך עם שאר הרולדות והחומרים, וגם עם מלית הגבינה ודובדבנים, אם השתמשתם בה.
  3. מורחים את הרולדות בתבנית בעוד חמאה מומסת ומכניסים לתנור לכ-20 דקות.
  4. מאבקים באבקת סוכר ואוכלים מיד או באותו יום.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s