עכשיו העונה: גביניות עם דובדבנים

לא היה לי מושג שתערובת הגבינה והדובדבנים שהכנתי לשטרודל בשבת כל כך מוצלחת. החלטתי למלא את בצק הסינרול מ"ששת" שתפח זמן ארוך במקרר בצורת גביניות מרובעות, והמאפים שהתקבלו יצאו גדולים וטעימים. את מה שלא אכלנו באותו יום שמתי במקרר וחיממתי בתנור על 200 מעלות למשך 5 דקות לפני האכילה.

 

למלית גבינה ודובדבנים:

500 גר' גבינת כנען

2 ביצים

10 כפות אבקת סוכר

500 גר' דובדבנים, מגולענים

4 כפות גדושות קורנפלור

 

לבצק, מתוך בצק לסינרול ב"ששת" מאפים
1/2 3 (500 גר') כוסות קמח
1 כף + ¾ כפית (8 גר') שמרים יבשים (או 25 גר' שמרית)

6 כפות סוכר
75 גר' חמאה
¾ כוס + 1 כף (200 מ"ל) חלב קר
2 ביצים
½ כפית מלח

 

להברשה:

ביצה

1 כף חלב

 

 

ההכנה:

 

  1. לערבב את כל חומרי המלית.
  2. לערבב את השמרים, הקמח והסוכר.
  3. ממיסים את החמאה במיקרוגל ומערבבים עם החלב הקר.
  4. מוסיפים לתערובת הקמח את הביצים ותערובת החלב. מערבבים ולשים ליצירת בצק מוסיפים מלח ומעבדים עוד 5 דקות לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר, או לפחות 5 שעות במקרר. לטעמי הבצק המקורר נוח יותר לעבודה.
  5. מרדדים את הבצק עם מעט מאוד קמח למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ. חותכים את המלבן לריבועים בגודל 10*10 בערך.
  6. מניחים כף גדושה של מלית במרכז כל ריבוע, ומקפלים את הפינות המנוגדות ומהדקים.
  7. מניחים בתבנית על נייר אפיה ומתפיחים עוד כשעה.
  8. בינתיים מחממים תנור ל190 מעלות.
  9. מורחים בביצה ואופים כ-20-25 דקות.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, עוגיות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על עכשיו העונה: גביניות עם דובדבנים

  1. שירי הגיב:

    היי, נתקלתי לא מזמן בבלוג שלך
    וממש כיף פה:) תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
    ולפני שאני מפשילה שרוולים, האם ניתן להשתמש בדובדבנים משומרים במקום טריים?
    תודה!

    • קלמנטינה הגיב:

      לא ניסיתי, אבל אני לא רואה סיבה שדובדבנים משומרים יעבדו פחות טוב. רק וודאי לסנן אותם היטב מהנוזלים.

      ותודה על המחמאות🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s