אוכלים דגים: דג לברק עם עשבי תיבול ולימון

ההורים הביאו לנו שני דגי לברק קפואים, שיהיה. אחרי יותר מדי זמן במקפיא, החלטתי שצריך לאכול אותם לפני שהמקפיא באמת יחסל מהם כל טיפת טעם. חשבנו גם שחצי דג לכל אחד מאיתנו יהיה מעט מדי, וכך כל אחד מאיתנו זכה בדג שלם לעצמו, מה שהיווה את המנה העיקרית, אבל גם את התוספת, בגלל שלא נגענו בריזוטו שהכנתי בצד.

 

הדרך הטעימה, המהירה, הפשוטה והנקייה ביותר לבשל דג שלם בבית היא באפיה במצב גריל. מניחים גיליון נייר אפיה על תבנית, מניחים עליו את הדגים, מחממים את התנור במצב גריל עליון ל-200 מעלות, ואופים את הדג בשלב הקרוב ביותר לגוף החימום העליון. אם הוא משחים ומבעבע מהר מדי, מורידים אותו שלב אחד בתנור. אופים כעשר דקות בצד אחד, מוציאים את התבנית, הופכים את הדגים ואופים את הצד השני עוד עשר דקות.

 

 

דג לברק אפוי עם עשבי תיבול ולימון (מתכון לשני סועדים)

 

2 דגי לברק בינוניים, טריים או מופשרים לחלוטין

לימון

עשבי תיבול: חופן גדול מאוד של פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בזיליקום (כולם יחד או רק חלקם)

מלח

3 כפות שמן זית

 

ההכנה:

  1. מחממים את התנור לגריל, חום עליון 200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
  2. שוטפים את הדגים במים, מייבשים במגבת נייר ומורחים בשמן הזית מבחוץ. ממליחים בפנים ובחוץ.
  3. שוטפים וקוצצים את עשבי התיבול לחתיכות בינוניות. חותכים את הלימון ל-4 פרוסות בעובי 1/2 ס"מ, וממלאים את כל אחד מהדגים בשתי פרוסות לימון וחצי מעשבי התיבול.
  4. מכניסים את הדגים לתנור בשלב העליון, ומחכים 7-10 דקות (תלוי בגודל הדג), מוציאים והופכים את הדג לעוד 7-10 דקות.
  5. מגישים עם חתיכת לימון נוספת לסחיטה מעל הדג.
פוסט זה פורסם בקטגוריה דגים, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s