תאילנדי חריף: נאם טוק נאה

ביקרנו במסעדת "בית תאילנדי" וניסינו מנה חריפה, חמוצה ומרעננת: נאם טוק נאה. פרוסות בקר (סינטה) צלויות למחצה, עם נענע, בצל סגול, כוסברה, פלפלים חריפים מיובשים ומעט לימון סחוט בתיבול איסן מסורתי. את המנה מגישים ליד ערימת אורז והרבה מים קרים לשתיה.

חיפוש בגוגל  גילה שתיבול איסן מסורתי הוא כנראה משחת פלפלים חריפים צלויים. נראה גם שכל שאר החומרים זמינים במטבח שלנו, אז החלטנו לעשות ניסוי. הסינטה הוחלפה בפרוסות אנטריקוט דקיקות שהיו לנו בפריזר, משחת הפלפלים בכף קוביות פלפלים קצוצות דק מאוד ומטוגנות, וכל השאר? – פשוט לפי הטעם.

נאם טוק נאה – לשני סועדים

3 פרוסות אנטריקוט דקיקות, חתוכות לרצועות דקות

1 כף פלפל חריף קצוץ דק מאוד

1 בצל סגול חתוך לרצועות

2 כפות שמן

1/2 צרור נענע קצוצה

1/2 צרור כוסברה קצוצה

מיץ מ-2 לימונים

 

ההכנה:

1.  במחבת לוהטת שמים כף אחת של השמן, ומטגנים את רצועות האנטריקוט, פחות מדקה על כל צד, עד שנצרב. מעבירים את הרצועות לצלחת.

2. באותה מחבת, שמים את כף השמן הנוספת, ומטגנים את הבצל והפלפל החריף. ממשיכים עד שהבצל מתרכך, מתוק ונגיס.

3. מערבבים את הנענע, הכוסברה הבצל והפלפל עם הלימון.

4. טובלים את פרוסות האנטריקוט ברוטב ואוכלים עם אורז לבן.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בקר, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s