101 סלטים של קיץ

מארק ביטרמן מהניו-יורק טיימס יצר רשימה של 101 סלטים קלילים וקרירים לקיץ. לטענתו, הכנת כל סלט תיקח עשרים דקות או פחות. רוב החומרים זמינים גם אצלנו בקיץ, חלק מהחומרים זמינים אבל יקרים מאוד (אבוקדו), וחלק מעוררים געגוע למקומות אחרים, כמו אוכמניות טריות.

הרשימה המלאה נמצאת כאן: http://www.nytimes.com/2009/07/22/dining/22mlist.html

הנה כמה מהם, גם בעברית:

23. חותכים מלפפונים, בצל אדום, צנוניות, ופלפל חריף. מוסיפים רוטב של 2 כפות חומץ רגיל, שליש כוס מים, מלח וסוכר. אוכלים ככה או  עם אורז.

30. סלט תפוחי אדמה אחר: מבשלים תפוחי אדמה חתוכים לחתיכות בגודל ביס (או מכניסים שקית תפוחי אדמה קטנטנים למיקרו). כשתפוחי האדמה עדיין חמים, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, חרדל גרגרים, צלפים ופטרוזיליה. אפשר גם בצלי שאלוט, בצל ירוק קצוץ ופלפלים.

38. חותכים קוביות אבטיח, מוסיפים נענע קצוצה דק, גבינת פטה מפוררת, פרוסות בצל אדום וזיתי קלמטה. יוצקים מעט שמן זית ומיץ לימון וטיפטיפונת מלח.

44. עושים טוסט מלחם טוב וגבינה טעימה. מניחים להתקרר ובינתיים מכינים סלט מעגבניות, בזיליקום, זיתים ושמן זית.  חותכים את הטוסט לקוביות ומוסיפים לסלט.

49. מערבבים עלים ירוקים עם אגוזי מלך, גבינה כחולה כלשהי ופרוסות פרי (תאנים, אגס), מזלפים רוטב ויניגרט פשוט, ומבקשים 48 שקלים למנה.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה סלט, צמחוני, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s