לחם דבש וזרעי פשתן

DSC_0116

השאור מת. סיבת המוות היא הזנחה. עד שאתחיל צנצנת שאור חדשה, עם מחויבות עמוקה יותר, חיפשתי מתכון פשוט ללחם, שלא כולל מרכיבים מורכבים, ושזמן ההתפחה והאפייה יהיו קצרים.

באתר Baking Bites מצאתי את המתכון ללחם קמח מלא עם דבש במקום סוכר וכמה כפות פשתן טחון, בשביל הסיבים התזונתיים ואשליית הבריאות. הדבש מעניק לכיכר מתיקות עמומה והפשתן נותן צבע יפה ומעט מרקם. זה אחד הלחמים הטובים ביותר שהכנתי, והוא מצוין עם גבינה וסלט מתובל, או חמאה מלוחה.

DSC_0121

או חביתה.

לעומת המתכון המקורי, אני השתמשתי בשתי כוסות קמח מלא וחצי כוס קמח רגיל, גם לא טרחתי להוציא את אבן האפיה, פשוט הנחתי את הכיכר בתבנית קטנה, ולצידה קערית מים בתנור. את הכיכר איבקתי במעט קמח שיפון בשביל המראה הכפרי.

לכל מי שעדיין אין לו משקל, זה המתכון מצוין – הוא מבוסס על מידות בכוסות וכפות כך שהוא ילכלך כמה כלים אבל אין צורך בניחושים כמה גרם זה כוס קמח.

DSC_0116

לחם דבש וזרעי פשתן

1/2 2 כפיות שמרים יבשים

1/4 כוס מים

1 כף שמן

1/4 כוס דבש

3 כפות זרעי פשתן טחונים

3/4 כוס מים נוספים

2 כוסות קמח מלא

1/2 כוס קמח רגיל

1/2 1 כפיות מלח

שמן לשימון הקערה

כ-1/4 כוס קמח שיפון או מלא לקימוח הכיכר

ההכנה

  1. בקערה גדולה, מערבבים את רבע כוס המים הראשונים ואת השמרים. ממתינים כמה דקות בהן מכינים על השיש את שאר החומרים.
  2. מוסיפים את השמן (כדי להקל על השימוש בדבש, מודדים כף שמן, מעבירים אותה לכוס המדידה של הדבש כדי שתירטב מהשמן, ושופכים לקערה. בדרך זו הדבש לא ידבק לכוס המדידה). מוסיפים את הדבש ואת זרעי הפשתן הטחונים. מערבבים.
  3. מוסיפים את המים וכוס אחת של קמח. מערבבים.
  4. בשלב הזה כבר עוברים לשימוש בידיים: מערבבים פנימה את שארית הקמחים והמלח עד שנוצר בצק אחיד. לשים ולשים לבצק גמיש. אם הוא דביק מדי מוסיפים מעט קמח נוסף. ממשיכים כך 5-8 דקות.
  5. מזלפים קצת שמן על וסביב הכיכר בקערה, מסובבים כדי שלא תידבק. מכסים בניילון נצמד וממתינים שעה וחצי.
  6. כעבור שעה וחצי מחממים תנור ל-205 מעלות, ומכניסים לתנור קערית קטנה של מים. מעבירים את הכיכר לתבנית קטנה מרופדת בנייר אפיה ומאבקים בקמח השיפון.
  7. כשהתנור חם מכניסים את הכיכר לתנור וממתינים 35 דקות.
  8. מוציאים ומחכים שהכיכר תצטנן.
פוסט זה פורסם בקטגוריה לחם, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s