קלפוטי: מאפה שזיפים, דל שומן

קניתי בשוק סלסלה יפה של שזיפי שגיב. אז חוץ מלזלול את השזיפים הללו כל היום, חיפשתי משהו שאוכל לאפות מהם.  קלפוטי הוא בדרך כלל מאפה של פירות, ביצים ושמנת.  כמו פאי, רק בלי הקלתית. הפעם, מצאתי את המתכון של Orangette שמכיל יחסית מעט סוכר ועובד גם עם חלב דל שומן.  ההכנה לא דורשת יותר ממזלג לעירבוב החומרים ולסכין לפריסת השזיפים. אפשר כמובן להשתמש בפירות אחרים כמו אפרסקים, משמשים, דובדבנים ובשאר השנה – אפילו תפוחים. רצוי להמתין עד שהתבנית תתקרר, אבל אם אתם כמוני – שזיפים לוהטים לא מצליחים להרתיע אותנו מלאכול את הקלפוטי ישר מהתנור.

 

קלפוטי, על פי Orangette

בתבנית פיירקס בגודל בינוני

10 שזיפי שגיב או 3 תפוחים גדולים, או 4 אפרסקים

3 ביצים גדולות

1/3 כוס סוכר

1 כוס חלב, אפשר דל שומן

1/2 1 כפיות תמצית וניל

קורט מלח

1/2 כוס קמח

אבקת סוכר לאיבוק

 

ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  2. שוטפים את השזיפים, ופורסים אותם לרבעים, מניחים בתבנית הפיירקס.
  3. בקערה בינונית מערבבים את הביצים עם הסוכר, עד שהוא נמס.
  4. מוסיפים את החלב, תמצית הוניל והמלח, ומערבבים.
  5. מוסיפים את הקמח – כאן חשוב להמשיך לערבב עד שכל הקמח נטמע בתערובת, אחרת זה יוצא במראה של קוטג' של גושי קמח.
  6. אם השתמשתם בתבנית פיירקס, לא צריך ממש לשמן אותה, ובתבניות אחרות – כדאי. מוזגים את תערובת החלב והביצים על השזיפים, וזה בסדר אם הם יצופו בתבנית.
  7. אופים כ-45 דקות, עד שהמאפה יציב. מקררים, מאבקים באבקת סוכר ומגישים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s