על הסלט: ויניגרט בזיליקום

זו העונה החמה של הבזיליקום, ובעוד הכנת ואגירת פסטו לחורף זו אפשרות טובה, ויניגרט הבזיליקום זו גרסה נעימה וקלילה להשתמש בבזיליקום כרוטב לסלט. המתכון המקורי של Steamy Kitchen קורא לסלט קפרזה, אבל אני השבוע הגשתי את הרוטב השבוע לצד סלט חסות, מלפפון, פלפל ורצועות בצל סגול וקערת הרוטב פשוט חוסלה. המתכון המקורי דורש שימוש בפלפל צ'ילי, אבל השתמשתי במעט פלפל שאטה במקום, ובמקום החומץ בן יין, השתמשתי בכף מיץ לימון וכף חומץ רגיל. את הרוטב מערבלים בקלות בבלנדר והוא נשמר טוב כמה ימים במקרר. ניסיתי גם להוסיף אגוזי מלך, קצוצים גס, והם התאימו היטב לרוטב ולסלט.

 

ויניגרט בזיליקום על פי Steamy Kitchen

1 בצל קטן

פתיתי פלפל שאטה לפי הטעם

2 כפות מים

1 כף חומץ רגיל

1 כף מיץ לימון

1 כפית מלח גס

כוס בזיליקום שטוף ומסונן ממים

6 כפות שמן זית

ההכנה:

  1. חותכים את הבצל לחתיכות בינוניות, ומכניסים לבלנדר. מוסיפים את פלפל השאטה, המים, החומץ, הלימון והמלח ומערבלים עד שיש עיסה דקה.
  2. מוסיפים את עלי הבזיליקום ושמן הזית ומערבלים עד שלרוטב יש מרקם של פסטו דליל.
  3. שומרים במקרר עד ההגשה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה סלט, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s