שני תבשילים קדירה מהירים של עוף ואורז או פתיתים

גיליון הפתיתים של על השולחן ביולי היה מעורר השראה. רעיונות טובים לארוחה בסיר אחד, קלה או כבדה יותר, שהמרכיב העיקרי בה מוכן תוך שש דקות. אני תמיד מחפשת רעיונות לאוכל לא מהיר שאפשר להכין במהירות ובעיקר כאלה שאםשר גם לארוז ולקחת לעבודה. לשם כך תמיד יש לי פרוסות חזה עוף ארוזות להפשרה מהירה במקפיא, פתיתים, איטריות אורז ושעועית המצריכות השריה קצרה בלבד וירקות שאפשר לאכול במינימום בישול, כמו פלפלים וגזר. לאחרונה נוסף למזווה שלי גם רוטב הצ'ילי צ'יפוטלה המעושן שקניתי באחת החנויות המתמחות, שרק כפית ממנו מוסיפה טעם מעניין ועמוק לתבשילים.

מכל אלה אילתרתי שתי קדרות, שהעיקרון שלהן דומה ושאפשר להתאים אותן למגוון המצרכים שבבית. קדירת העוף הפתיתים והגזר היתה הצלחה כבירה אצל ארבעה מבוגרים רעבים ותינוקת אחת מרוצה, קדירת האורז משביעה שני מבוגרים וגורמת להם לחשוב שהם התחילו אורח חיים בריא.

הבסיס לקדירות הוא כחצי חזה או כרע שלמה לכל מבוגר שסועד. ולצידה, כחצי כוס אורז או פתיתים לכל מנה. לתבשיל אפשר ורצוי להוסיף בצל פרוס לרצועות, או בצלצלים חצויים וקלופים, גזר מגורר, כמה מקלות סלרי פרוסים, פטריות ושום. המרינדה לעוף מורכבת מיחסים שונים של רוטב הצ'ילי צ'יפוטלה מעושן, סילאן ומיץ לימון או סויה ומשרים את העוף במרינדה בין חצי שעה ליממה.

האורז המעורב בו השתמשתי הוא חבילה של אורז מסוגים שונים שנקנתה באחת מחנויות הטבע. לא כתוב מה בדיוק הכילה ולכן כמות המים יכולה להשתנות. ניתן כמובן להשתמש בכל אורז אחר.

תבשיל עוף ופתיתים (לארבעה סועדים לפחות)

העוף:

2 חזות עוף חתוכים לחתיכות 2*2 ס"מ (או 4 כרעיים)

כף רוטב צ'ילי צ'יפוטלה מעושן

כף סילאן

כף מיץ לימון או סויה

הפתיתים:

מעט שמן לטיגון

4 גזרים מגוררים גס

5 שיני שום שלמות

2 בצלים פרוסים לרצועות

3 מקלות סלרי

שקית פתיתים

מלח

ההכנה:

  1. מערבבים את העוף וחומרי המשרה בקערה ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
  2. מחממים מעט שמן בסיר, ומטגנים בו את העוף. העוף צריך להשחים יפה, אבל לא דווקא להיות מוכן עד הסוף. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בצד.
  3. מוסיפים עוד כף שמן לסיר ומטגנים ומאדים את הירקות  עד שהם מתחילים להתרכך מעט. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים כשתי דקות.
  4. מסדרים את העוף בין הפתיתים והירקות בסיר ומוסיפים מים – כוס מים על כל כוס פתיתים, וממליחים.
  5. מכסים ומביאים לרתיחה עדינה. הקדירה מוכנה כשהפתיתים מוכנים.

תבשיל עוף ואורז מעורב (לשני סועדים)

העוף:

1 חזה עוף חתוך לחתיכות 2*2 ס"מ (או 2 כרעיים)

1/2 כף רוטב צ'ילי צ'יפוטלה מעושן

1/2 כף סילאן

1/2 כף מיץ לימון או סויה

האורז:

מעט שמן

כוס אורז מעורב

מלח

6 בצלצלים

3 שיני שום

ההכנה:

  1. מערבבים את הועף וחומרי המשרה בקערה ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
  2. מחממים מעט שמן בסיר, מטגנים בו את האורז כמה דקות, מוסיפים 2 ורבע כוסות מים ומעט מלח, ומבשלים כחצי שעה.
  3. בסיר חדש (או באותו סיר – רק מעבירים את האורז, על המים שנשארו, לקערה ומכסים. האורז ימשיך לספוח את המים גם מחוץ לאש) מוסיפים שמן ומטגנים את העוף. העוף צריך להשחים יפה, אבל לא דווקא להיות מוכן עד הסוף. בשלב זה מוסיפים גם את השום והבצלים.
  4. מוסיפים מעל העוף את האורז עם המים שנשארו, מכסים ומשאירים לבעבע על אש קטנה עוד עשרים דקות, או עד שהמים נספגים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, עוף, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על שני תבשילים קדירה מהירים של עוף ואורז או פתיתים

  1. פינגבאק: קדירת עוף ממולא באורז, אגוזים וכבדי עוף | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s