אירוח בקלות: ניוקי דלורית עם חמאת מרווה

גיליון ספטמבר של על השולחן הקדיש מקום רב למתכוני דלעת. אחד המתכונים נראה לי פשוט וקליל, והתאים לארוחה פשוטה שהכנתי לחברים. החלפתי את דלעת הערמונים שבמתכון המקורי בדלורית אחת, ואת רוטב האפונה בחמאה מומסת ושלושה עלי מרווה, וזכיתי במנה שקל היה להכין ולהגיש חמה, גם ברגע שהאורחים נכנסו בדלת.

ניוקי דלורית ברוטב חמאה ומרווה לארבעה סועדים

1 דלורית בינונית

1 כפית מלח שולחן

1/2 כפית אגוז מוסקט

כוס קמח ועוד קמח לקימוח

מלח גס לבישול הניוקי

לרוטב:

כ-50 גר' חמאה

3 עלי מרווה

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות, או מנצלים את העבודה שהתנור דולק בשביל דברים אחרים, חוצים את הדלורית לאורך ומניחים אותה בתנור ל-45 דקות ועד שעה. בינתיים הדלורית מתרככת מאוד. עד כאן ניתן להכין מראש.
  2. מרתיחים הרבה מים לבישול הניוקי,לפחות 3 ליטר ומוסיפים את המלח הגס.
  3. מצננים את הדלורית, וגורפים את הבשר הכתום שלה לקערה. מוסיפים את המלח, אגוז המוסקט והקמח. מערבבים היטב.
  4. מקמחים היטב משטח עבודה (או עובדים על נייר אפיה מקומח) מניחים כמה כפות גדושות של תערובת הדלורית על הקמח, ובעדינות יוצרים גליל. פורסים לחתיכות בגודל ביס וזורקים למים הרותחים.
  5. בינתיים מכינים עוד ניוקי, וממתינים שהניוקי שבמים יצופו, ואז מחכים עוד דקה.
  6. מחממים את החמאה במחבת, ומוסיפים את עלי המרווה. בינתיים החמאה נהיית חומה, וזה בסדר. מסננים את הניוקי מהמים וזורקים למחבת עם החמאה והמרווה.
  7. ממתינים כמה דקות עד שהניוקי מצופים בחמאת מרווה טעימה, מוציאים מהמחבת ומגישים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה צמחוני, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s