מתכון לחלה חגיגית קלה ומצוינת, ושדרוג מתוק במיוחד

גם זה מגיליון ספטמבר של על השולחן – חלת המרציפן של אורי שפט. אפיתי את החלה כניסיון בערב ראש השנה, וגיליתי שלא מדובר בצמות חלה קטנות, מדובר בעצם בשלוש חלות גדולות, בגודל שתשמחו לקנות בסופר ושימלאו לכם תבנית תנור שלמה גם אם תפרידו ביניהן. החלה כשלעצמה הייתה מהטובות שאכלתי, מאוד פשוטה והבצק היה מאוד נעים, אבל תוספת המרציפן באמת עושה הבדל. אם היה נשאר משהו, הייתי שמחה לנסות לטגן ממנה פרנץ' טוסט, אבל כבר לא היה ממה…

מתוך עצלות שבלהוציא את המיקסר, הכנתי את החלה בלי מיקסר, וזה היה בסדר גמור. את הבצק לשתי בידיים, ומשום שפחדתי שבלישה ביד השמרים לא יתפזרו מספיק בקמח, המסתי את השמרים במים שבעיסה כעשר דקות לפני שהוספתי אותם לקמח.

את המרציפן קניתי בשוק מחנה יהודה, כל חנויות הממתקים החזיקו גושים של 100 גר' מרציפן, והמחיר הזול ביותר בו מצאתי את המרציפן  הוא 7 ₪ ל-100 גר'. לא זול, אבל אם נזכור שמדובר בשלוש חלות גדולות ומרשימות, זה לא נורא בכלל. את מלית המרציפן הכנתי גם כן בידיים, בהתחלה שברתי ומעכתי את המרציפן והסוכר יחד עד שקיבלתי מרקם חולי, הוספתי לזה את החמאה הרכה בשלבים ואז את הקמח. אני מציעה לצנן את המלית היטב לפני שמגלגלים את הרצועות בעוד קצת קמח, ולצנן אותן שוב.

את שיטוח רצועות הבצק כדי ליצור כיסים למרציפן חשבתי לעשות בעזרת מערוך, אבל גיליתי שזה מיותר. מותחים קצת את הבצק ושוטחים בידיים וזה יוצא בדיוק כמו שצריך.

הוספתי מעל החלה כמה פניני סוכר – קונים את זה בחנויות המתמחות, ולמרות שזה נראה כמו מלח גס, מדובר בעצם בסוכר לכל דבר. הוא שומר על הצבע הצורה והמרקם כך שזו תוספת יפה ומעניינת לחלה.

 

 

לבצק:
200 מ”ל (1 כוס פחות ½2 כפות) מים
40 גרם שמרים טריים
800 גרם (6 כוסות פחות 4 כפות) קמח לבן מנופה        
2 ביצים
1 כפית מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר                         
50 גרם חמאה בטמפ’ החדר        
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב                      
למלית מרציפן:    
300 גרם מרציפן   
200 גרם (1 כוס) סוכר
200 גרם חמאה בטמפ’ החדר
40 גרם (4 כפות גדושות) קמח לבן מנופה ועוד קמח לגלגול רצועות המרציפן
לציפוי:
1 ביצה טרופה
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס או שקדים מולבנים פרוסים

תוספת מתוקה משלי: פניני סוכר

 

ההכנה:

  1. מכינים מלית מרציפן: מערבלים מרציפן וסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה חמאה וקמח ומערבבים עד להיווצרות בצק מרציפן. 
  2. מחלקים את בצק המרציפן בעזרת סכין ל-9 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 2 ס”מ ובאורך 20 ס”מ. מכסים ומאחסנים במקרר עד השימוש. עד כאן ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.
  3. מכינים את הבצק: בקערה גדולה תוך שימוש בידיים, או במערבל מערבלים את כל החומרים בקערה עם וו לישה במהירות נמוכה כ-4 דקות. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ-4 דקות נוספות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה.
  4. מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות, או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  5. קולעים צמות: מחלקים את הבצק בעזרת סכין ל-3 חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-3 רצועות שוות. משטחים מעט את הרצועות על משטח מקומח, כך שיתקבלו מלבנים ברוחב 3 ס”מ ובאורך 25 ס”מ. מניחים על כל רצועת בצק גליל מרציפן. סוגרים את הקצוות לכל אורך הגליל ע"י צביטות של הבצק, כך שיתקבל גליל סגור. מכל 3 גלילי בצק ממולאים קולעים צמה, כך שמתקבלות שלוש חלות.
  6. מניחים את החלות בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות אגוזי לוז או שקדים ופניני הסוכר. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כ-45 דקות עד להכפלת הנפח.
  7. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. אופים כ-25 דקות או עד שהחלות זהובות ואפויות. מוציאים ומצננים על רשת.
פוסט זה פורסם בקטגוריה לחם, מתוק, צמחוני, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s