מרוקו למתחילים וסלט לפתיחה

מיד אחרי יום כיפור נעלמתי לשלושה שבועות לירח דבש מאוחר במרוקו וספרד. ראינו נופים עוצרי נשימה, טיילנו במקומות יפיפיים ואכלנו מאכלים מצוינים. את התפוח הטעים ביותר והענבים המתוקים ביותר שאכלתי מימי אכלתי בעיירה הקטנטנה אימליל שכל כולה עצי תפוח בשלים בעונה הזאת, ובטנג'יר אכלתי לא פחות מעשרה סרדינים קטנים מטוגנים ומצוינים לארוחת ערב אחת.

PA060204

אני מניחה שבשבועות הקרובים אנסה לשחזר בבית ובבלוג את הטעמים של האוכל המצוין שאכלנו במרוקו – קוסקוס, טאג'ינים והמתוקים. פוסט המחווה הראשון לטיול יהיה על הסלט המרוקני – עגבניות, בצל, פלפל וכמון. מנה קלילה, טעימה ומרעננת שמשתלבת מצוין עם המאכלים המרוקנים הכבדים יותר.

סלט מרוקני

2 עגבניות בשלות

1/2 בצל סגול

1/4 פלפל ירוק (לא חריף!)

1/2 כפית כמון

לימון

שמן זית

מלח ופלפל

מעט פטרוזיליה לקישוט

ההכנה:

  1. קוצצים את העגבניות לחתיכות קטנות, את הבצל קוצצים דק וגם את הפלפל.
  2. מתבלים בכמון, לימון ושמן זית, ומניחים לספוג טעמים, לפחות רבע שעה. אוכלים עם לחם לבן שסופג את כל המיץ.
פוסט זה פורסם בקטגוריה סלט, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s