שוקולד לאוהבים

בשבוע שעבר שמעתי את ההרצאה שנשאה ד"ר רות וסטהיימר בעין כרם. למרות שההרצאה הייתה חינוכית וחשובה לכל הרופאים, אחיות והסטודנטים שהיו באולם, זה גם היה מופע סטנד-אפ בן שעה וחצי מפי אישה מבוגרת אבל מצחיקה מאוד.

ברוח זו, הקינוח הזוגי המושקע ביותר והפשוט ביותר הוא פונדנט שוקולד, עוגת לבה, עוגת שוקולד חמה או כל שם אחר שתמצאו בתפריטי המסעדות. המתכון הזה מ"ששת מתוקים" אבל גרסאות שלו מופיעות בכל הרשת. אפשר לערבב אותו במזלג וקערה חסינת חום אחת,  והוא מתאים להכנה בקוקוטים חד פעמיים מאלומיניום או נייר, אבל גם בספל חרס. אפשר להכין אותו מראש ולהקפיא ורק לתת לו כמה דקות אפיה נוספות כאשר אופים אותו, והכי הכי טעים להגיש אותו עם כדור גלידת וניל או וניל עוגיות של בן & ג'רי.

 

פונדנט שוקולד מתוך "ששת מתוקים" לזוג

 50 ג' שוקולד מריר שבור (חצי חבילה)

50 ג' חמאה

1/4 כוס סוכר

1 ביצה

1 חלמון

1/6 כוס קמח (או 2 כפות + 2 כפיות קמח)

קמצוץ מלח

 

הכנה:

1.    מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2.    ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.

3.    מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצה והחלמון.

4.    מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

5.    יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים 15-20 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. משחררים מהתבניות. אם משתמשים בספל, מניחים על צלחת – הספל רותח!

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s