פרויקט גרבלקס – סלמון כבוש

בגיליון אוקטובר של על השולחן היה נחמד לראות את כל המקומות שאני מכירה כמקומית בירושלים ואת ההיסטוריה שלהם, והיה אתנחתא נעימה ממבול חגיגות המאה בתל אביב על כל המוספים בעיתונים והגיליונות המיוחדים שיצאו לכבוד העיר הלבנה. מבין כל הכתבות והתמונות על העיר שבליבה חומה, מה שבאמת נראה טוב ומושך הייתה דווקא אחת המודעות למלח והדג שעמד במרכזה.

PB030479

PB020465

המתכון הוא לגרבלקס שהוא לא סלמון מעושן כמו שאפשר לקנות בסופרים בוואקום אלא כבוש כך שלא קיימת בו השמנוניות של הדג המעושן ולא הדגיות והריח הדגי של הדג המעושן שבסופרים. ברגע שמצאתי דג טרי – ב"טיב טעם", ההכנה נמשכה רק כמה דקות בתור התחלה, אבל הצריכה להפוך את הדג בקערה כל 8 שעות. יצא לי גם להפוך את הדג כל 12 שעות, וזה היה בסדר. לפי הטיפים שבמתכון השתמשתי בסוכר חום במקום לבן, ובהיעדר וודקה בבית השתמשתי בטקילה. לאחר יומיים של כבישה הדג מעט מוצק יותר מזה המעושן אבל טעים לא פחות. אל תיבהלו מהכמויות של הסוכר והמלח – לפני הפריסה מברישים את הדג מעודפי המלח והסוכר שלא נמסו וזה מספיק כדי שלא יהיה מלוח או מתוק, ואין לדג טעם של כוסברה מהזרעים או של שמיר מהירק. פשוט טעם של דג נטו. בדקתי באתרים נוספים והיחסים בין הסוכר למלח משתנים כך שאפשר לנסות פעם אחת ואז לשנות לפי הטעם. לי כאמור, זה מצוין ככה. אחרי יומיים יוצאים קצת נוזלים מהדג והמלח והסוכר מקבלים מרקם של חול רטוב. במתכון מציעים לכסות את הדג בשמן אם לא אוכלים אותו תוך שבוע.

PB010454

הנתח בתמונה הוא של 250 גר' שהספיק לשתי מנות בינוניות עם לחם או תפוח אדמה אפוי ושמנת חמוצה ובצל ירוק, וזה נכנס בדיוק לתוך תבנית פיירקס קטנה של "איקאה".

PA310450

 

 

גרבלקס של "מלח הארץ" – 12 מנות

כלים ועזרים מיוחדים: קערת פיירקס או כלי דומה שיכיל את הדג, קרש חיתוך שיכול להיכנס לתוך הקערה, ניילון נצמד

פילה סלמון במשקל 1.5 ק"ג

1 ק"ג מלח גס

1/4 ק"ג סוכר (אני השתמשתי בסוכר חום)

1 כף זרעי כוסברה או זרעי שומר כתושים (אני השתמשתי רק בכוסברה)

1 כפית פלפל שחור פרוס גס

1/2 צרור שמיר קצוץ דק

1/2 צרור כוסברה קצוצה (ויתרתי)

2 כפות וודקה או ברנדי (אני השתמשתי בטקילה וקראתי שגם ג'ין יעבוד)

 

ההכנה:

  1. מערבבים את המלח, הסוכר, הזרעים הכתושים, הפלפל והירק הקצוץ. יהיה לזה מרקם של חול.
  2. בתבנית פיירקס שתכיל את הדג שמים שכבה דקה מהתערובת, מניחים עליה את הדג – צד העור למטה, ועל הדג עורמים את שאר התערובת.
  3. מטפטפים את האלכוהול מלמעלה ופורשים שכבת ניילון נצמד על הדג.
  4. מניחים את קרש החיתוך על הניילון וסוגרים את כל הקערה בניילון נצמד.
  5. הופכים כל 8 שעות, אפשר לאכול כבר אחרי 24 שעות.
פוסט זה פורסם בקטגוריה דגים, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על פרויקט גרבלקס – סלמון כבוש

  1. פינגבאק: ג'יימי אוליבר בשוודיה | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s