מאפינס בריאות: תפוזים, חמוציות ושיבולת שועל

החורף, ובהעדרו – הסתיו, דורשים מאכלים קצת יותר כבדים ועשירים, כאלה שעושים נעים בלב ובבטן. בחורף, אני מאוד אוהבת לאכול דייסת שיבולת שועל, בעיקר עם תפוחים מיובשים, מייפל וקינמון, אבל היום רצף האסוציאציות הקולינריות שלי התעורר אחרי קריאה של עשרות פוסטים לקראת חג ההודיה האמריקני. כל המתכונים השתמשו בחמוציות כך היה ברור לי שאכין משהו עם חמוציות מיובשות. מכאן, השילוב של חמוציות-תפוזים הזכיר לי את המאפינס המושקעים של סטארבקס והכלים במטבח התחילו להיערם. למען האמת, אפשר להכין את המאפינס האלה בשתי קערות, כוס מידה של רבע כוס וכף.

אפיתי את המאפינס האלה גם בגרסת פרווה עם חצי כוס שמן קנולה ושתי כפות קמח נוספות במקום החמאה, והמאפינס יצאו רכים וטעימים כך שגם זה אפשרי.

PB220595

שיבולת השועל נותנת למאפינס האלה מרקם נגיס יותר משל עוגה בחושה, אבל הם מתרככים מאוד ואף אחד לא ינחש מה יש במאפינס. אני גם ממליצה לקנות את שיבולת השועל בתפזורת, כך היא הרבה יותר זולה מבסופרים. אפשר להכין את המאפינס האלו כארוחת בוקר שאפשר לארוז ולאכול בדרך לעבודה או סתם עם תה של אחר הצהריים.

 

מאפינס תפוזים, חמוציות ושיבולת שועל – 12 יחידות

1/2 כוס מיץ תפוזים
קליפה מתפוז אחד מגורר
1/2 כוס מים רותחים
1 כוס שיבולת שועל
1 כפית תמצית וניל
100 גר' חמאה מומסת (או חצי כוס שמן קנולה ושתי כפות קמח נוספות)
3/4 כוס סוכר חום דחוסה
2 ביצים
1 כוס חמוציות מיובשות
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
שמן או חמאה לשימון תבנית המאפינס או מנג'טים

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס או מסדרים בה מנג'טים.
  2. מערבבים בקערה את מיץ התפוזים, הקליפה המגוררת, המים, שיבולת השועל והוניל. מניחים בצד לעשר דקות עד שרוב הנוזלים נספגים בשיבולת השועל.
  3. בקערה קטנה מערבבים את החמאה המומסת ואת הסוכר החום, מוסיפים לתערובת שיבולת השועל.
  4. באותה קערה קטנה מערבבים את הביצים ומוסיפים גם אותם לקערה עם שיבולת השועל. מערבבים היטב. מוסיפים את החמוציות.
  5. מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח ומערבבים עם התערובת הרטובה, רק עד שהכל אחיד, ולא יותר.
  6. ממלאים את המנג'טים כמעט עד הסוף ואופים 20-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא עם פירורים. חכו כמה דקות שהמאפינס יתקררו לפני שאוכלים אותם, חמוציות לוהטות זה לא נעים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגה, עוגיות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s