לכבוד החורף: תבשיל דלעת, בטטה וחומוס

 את המתכון של טל איתן מצאתי לפני כמה שנים בוואינט ומאז אני חוזרת אליו כל פעם כשקר. יש בו כמות נכבדת של ירקות כתומים (בטא קרוטן), חומוס (סידן, מגנזיום, אשלגן) ופטרוזיליה (ויטמין A ו-C וברזל) ולמרות שהוא לא מתיימר להיות מרק עוף שבושל על ידי סבתא של מישהו, זה מתכון טוב לארוחת ערב מהירה. זה מתכון טוב גם לאירוח רב משתתפים מאחר ובקלות אפשר להכין סיר ענקי עם כמות כפולה של ירקות, או אוכל כדי לקחת לעבודה ולחמם במיקרו המשרדי. אפשר לאכול את התבשיל כמו מרק ולשתות את המים, או לדוג מתוכו רק את הירקות והחומוס ולאכול אותו ככה. אני נוהגת להגיש את התבשיל עם הרבה קוסקוס משקית. זה לא מתיימר להיות קוסקוס מרוקני עם המרק המסורתי, אבל זה לא רע בפני עצמו.

הדבר היחיד שימנע מכם להכין את התבשיל הזה הערב הוא השריית החומוס, אבל הנה טיפ (שאתם וודאי כבר מכירים) לפעם הבאה: משרים חומוס בקערה גדולה עם הרבה מים לפחות 8 שעות, ומסננים. אפשר להקפיא בשלב הזה, או לחסוך זמן בפעם הבאה וכבר להכניס לסיר גדול עם עוד הרבה מים וכפית סודה לשתיה ולבשל את החומוס על אש בינונית כשעה וחצי עד שהחומוסים רכים. מסננים, מחכים שיתקרר ומקפיאים.

 

תבשיל דלעת, בטטה וחומוס – טל איתן, Ynet

1 בצל גדול קצוץ לקוביות גדולות

2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות

2 גזרים מקולפים וחתוכים

½ ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות (גוש בינוני)

2 כוסות חומוס מושרה (כדאי, אבל לא חייב להיות גם מבושל)

1 ליטר מי ברז

חצי צרור פטרוזיליה

מלח ופלפל שחור

קינמון

כמון

 

 ההכנה:

  1.  בסיר גדול ועמוק מטגנים את הבצל עד שהוא משחים.
  2. מוספים את הבטטות, הגזרים, הדלעת והחומוס המושרה ואת המים.
  3. מתבלים לפי הטעם. בדרך כלל צריך שתי כפיות גדושות של כמון, חצי כפית של קינמון, מלח ופלפל לפי הטעם.
  4. קוצצים את הפטרוזיליה גס, ומשליכים אל המים.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש בינונית עד שהריח ממלא את הבית והירקות רכים (כחצי שעה).
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, מרק, צמחוני, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על לכבוד החורף: תבשיל דלעת, בטטה וחומוס

  1. פינגבאק: מאפה דלעת וגבינת עיזים | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s