מה שאפשר ממה שנשאר: עוגת בננה פשוטה

PC200892

זו עוגת הבננה האהובה עלי, היא מ"ששת מתוקים" והפשוטה ביותר מבין המתכונים שיש לי. היא רכה וטעימה, יש בה הפתעות אם רוצים, והכי חשוב – היא מאוד גמישה. למעשה, הדבר היחיד שחשוב בעוגה הזו הוא לוודא שיש בננות בשלות. זה פתרון מצוין להשתמש בבננות שכבר לא נעים לאכול, ורגע לפני שהן נהפכות לדבש.

P6040401-1

יוני 2013: עוגת הבננות כמאפינס, עם קוקוס ושוקולד

גיוונים ושינויים:

  • תבניות: באינגליש קייק גדולה (או שתיים קטנות), תבנית מאפינס, בתבנית קוגלהוף זה גם בסדר גמור. מאפינס נאפים אחרי 25 דקות, אינגליש קייק -40 דקות, ואילו קוגלהוף כ-50 דקות. בודקים בעזרת קיסם או שיפוד ומוודאים שהקיסם יוצא נקי.
  • קמח: המתכון המקורי מכיל קמח לבן רגיל, אבל כבר יצא לי להשתמש בקמח מלא. יוצא עוגה מעט כהה יותר ודחוסה יותר.
  • ביצים: החלפתי את אחת הביצים בכף פשתן טחון ושלוש כפות מים, יצאה עוגה רכה וטעימה.
  • סוכר: המתכון המקורים עם סוכר חום כהה, החלפתי את החום הכהה בסוכר דמררה בהיר ובסוכר לבן רגיל, יצא מצוין.
  • דבש: אני משתמשת בסילאן באופן קבוע. זה זול יותר ולא משנה את התוצאה הסופית.
  • ריוויון: אני מחליפה בחלב וכפית לימון, לפעמים אני שוכחת את הלימון.
  • חמאה: מחליפים בכוס שמן קנולה.
  • הפתעות ותוספות: כפית קינמון, או ג'ינג'ר טחון, צימוקים, חמוציות, שוקולד צ'יפס – או יותר כיף – טבלת שוקולד שבורה לחתיכות גדולות שמעמידים בבלילה שבתבנית, אגוזי מלך קצוצים גס או אגוזי לוז.

נסו להחליף שליש מהקמח בשיבולת שועל דקה. זה נותן מרקם קצת יותר גבשושי, ובגרסת המאפינס, כיפה פריכה וטעימה מאוד.

עוגת בננה – "ששת מתוקים"

חומרים:

1 כוס (3 בננות) בשלות מעוכות במזלג

1/2 כוס חלב

1 כפית מיץ לימון

1 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

1/2 כוס דבש או סילאן

1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה

 1/4 2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

1 כוס אגוזי מלך

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מתחילים במעיכת הבננות בקערה גדולה באמצעות מזלג.
  3. מוסיפים אליהן את הנוזלים: חלב, מיץ לימון, שמן, ביצים וסילאן. מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  5. בקערה נפרדת (או משתדלים לערבב במסננת שתנפה או מערבבים היטב בקערה של הרטובים) מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח.
  6. מערבבים היטב רק עד שהקמח נטמע. העיסה תיראה גבשושית וזה בסדר.
  7. עכשיו מוסיפים את התוספות ומוזגים לתבנית.
  8. אופים בין 25 דקות למאפינס ועד 50 דקות לתבנית קוגלהוף ומצננים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s