מרק של קבנוס, חומוס, בטטות וגזר

החורף הגיע ואיתו המרקים הגדולים והמשביעים. את המרק הזה ראיתי בגיליון החורף של על השולחן רגע לפני שנסעתי לקניות בסופר ובזכותו הוספתי בטטות וקבנוס לרשימת הקניות. כשחזרתי, תוך עשר דקות חתכתי את הירקות, ובזמן שהמרק התבשל בסיר סידרתי את המוצרים בארונות.

 

PC150879

 

תסתכלו על התמונה! כמה כיף שהתמונה והמרק כל כך דומים? המרק טעים, סמיך ויכול להוות ארוחת צהריים או ערב טובה ומשביעה. כרגיל, המתכון שלי מותאם לסטודנטים עניים ולכן את חזה האווז החלפתי בקבנוס, ואת החומוס אני קונה בשוק ומשרה ומבשלת לבד כך שהוא יוצא זול הרבה יותר מזה בקופסאות. דווקא את זרעי הכוסברה השארתי והשתמשתי במטחנה קטנה שקיבלתי מתנה לפני כמה שנים, אבל אני חושבת שאם צריך לוותר על הזרעים הטחונים אפשר אולי להוסיף כמה עלי כוסברה בסוף הבישול. הטעם יהיה שונה אבל לא פחות טעים.

 

מרק של קבנוס, חומוס, בטטות וגזר, על השולחן 226, כ-10 מנות.

 

המצרכים:

2 כפות שמן

2 בצלים קצוצים

150 גר' חזה אווז חתוך לקוביות קטנות (אני השתמשתי ב-2 מקלות קבנוס חתוכים לטבעות)

6 שיני שום קצוצות

2 קופסאות גרגרי חומוס (אני השתמשתי ב-3 כוסות חומוס שרוי ומבושל מראש)

2 בטטות חתוכות לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

½ 1 ליטר מרק עוף (השתמשתי במים, אפשר גם להוסיף אבקת מרק)

1 כפית כורכום

½ כפית זרעי כוסברה טחונים טריים

מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

  1. מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים בו את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הקבנוס וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
  2. מוסיפים את החומוס, הבטטות, הגזרים והמרק ומביאים לרתיחה.  מוסיפים את התבלינים ומכסים. מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מרק, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s