תבשיל פלפלים רב שימושי

את המתכון לתבשיל הפלפלים הזה ראיתי בטור של אייל שני ב"הארץ" לפני כשנה. יש בו שלושה מרכיבים, ומגוון אפשרויות מה כדאי לעשות איתו אחר כך. הכנתו לוקחת כעשר דקות, ועוד חצי שעת בישול, והוא פשוט וטעים, ואם מוצאים פלפלים יפים ובזול – גם לא יקר.

 

PC290924

(תבשיל הפלפלים בקופסת אוכל לעבודה עם פסטה)

התבשיל יוצא כחתיכות פלפלים רכות, מתקתקות ומבריקות במיץ נהדר. אז מה עושים עם תבשיל הפלפלים הזה? אוכלים חם, עם אורז, פתיתים או פסטה למשל. אוכלים קר, כסלטים במלרע, משדכים לטוסט עם מעט שום ושמן זית, קוראים לזה ברוסקטת פלפלים ואז זה פשוט נפלא. לצד סלט טונה או עוף בתנור. וגם ככה סתם. משאירים את הסיר על השיש ורואים את הפלפלים נעלמים מתוכו.

למתקדמים, אני מציעה להמשיך ולהכין את הרטטוי הקלאסי שבקישור, הוא מצוין בפני עצמו או כרוטב מעולה לפסטה. כדי לקצר תהליכים, להפחית בשמן ולחסוך בלאגן במטבח אני נוהגת לצלות את החצילים בתנור במקום לטגן אותם.

 

רטטוי פלפלים, אייל שני ב"הארץ"

המרכיבים:
4 כפות שמן זית
1 פלפל ירוק חריף
4 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים כתומים
1 פלפל ירוק
קמצוץ מלח

 

ההכנה:
1. מנקים וחותכים/קורעים את הפלפלים לקוביות של 2*2.

2. בסיר גדול וכבד על אש גבוהה מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הפלפלים והמלח. מערבבים.

PC280922

(תבשיל הפלפלים רגע לפני שמכסים את הסיר)

3. כעבור 5 דקות מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לבינונית-גבוהה.

4. ממשיכים לערבב כל 10 דקות ולאחר חצי שעה מכבים את האש כשהפלפלים מבריקים ושוחים במעט מיץ צלול.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, סלט, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s