עוגת שוקולד-נוטלה נפלאה לפסח ולימי הולדת

לראשונה הכנתי את עוגת השוקולד-נוטלה הזו ליום ההולדת של בעלי בעבודה. הוא מסר שהעוגה היתה טובה ונפלאה, אבל אני לא זכיתי לטעום אותה.

 בפעם השניה שהכנתי אותה, הבאתי אותה למשרד שלי לחגוג יום הולדת לקולגה, ולאפשר לקולגה אחרת, צליאקית, ליהנות עם כולנו. בהזדמנות הזו גם צילמתי אותה בזוית הכי פחות מתאימה.

 הפעם השלישית שאכין אותה תהיה לפסח. היא לא מכילה קמח או תחליפים, היא טעימה, מרשימה ומושקעת מספיק להציג בפני אורחים. היא גם מאוד פשוטה להכנה, והיא של נייג'לה.

 

P3210191

 המתכון מאוד בסיסי, ומבוסס על ביצים, שוקולד, קצת אגוזים טחונים וצנצנת נוטלה שלמה. אני מציעה להשקיע בדוגמה יפה עם האגוזים הטחונים על העוגה, זה מה שבאמת מרשים את החברים, ומה שמפריד בין העוגה הזו לשאר עוגות השוקולד על השולחן. זו גם הזדמנות להוכיח לכולם שיש עוד עוגה שאפשר להכין מנוטלה, וזו לא דורשת קצפת והקפאה.

 

 עוגת אגוזי לוז ונוטלה של נייג'לה לוסון

המרכיבים:

 לעוגה:

6 ביצים גדולות, מופרדות

קורט מלח

½ כוס חמאה רכה (אך לא מומסת)

צנצנת אחת קטנה של נוטלה בטמפרטורת החדר (כשר לפסח לאוכלי קטניות. יש גם תחליף של שופרסל שהוא גם כן לא רע וזול מזה של נוטלה)

1 כף פרנג'ליקו, רום או פשוט מים

½ כוס אגוזי לוז טחונים (או שקדים, או אגוזי מלך)

113 גר' שוקולד מריר (חבילה ועוד שורה מחבילה נוספת)

113 גר' אגוזי לוז שלמים (גם חבילה בסיסית של 100 גר' תספיק בהחלט)

 

לגנאש:

½ כוס שמנת

1 כף פרנג'ליקו, רום או פשוט מים

113 גר' שוקולד מריר (חבילה ועוד שורה מחבילה נוספת)

113 גר' אגוזי לוז שלמים (גם חבילה בסיסית של 100 גר' תספיק בהחלט)

 

ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומכינים תבנית עגולה בגודל 22 או 24 ס"מ עם נייר אפיה בתחתית.
  2. ממיסים את השוקולד המריר של העוגה מעל מים חמים או במיקרו בפולסים קצרים, ומניחים שיצטנן בינתיים.
  3. מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם המלח עד שהקצף יציב.
  4. בקערה נפרדת מערבבים בעזרת המיקסר את החמאה והנוטלה עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים לקערה את הרום, החלמונים ואת האגוזים הטחונים. מוסיפים גם את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
  5. מקפלים לתוך התערובת את החלבונים, שליש בכל פעם, עד שנוצרת תערובת אחידה.
  6. אופים בתנור כ-40 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים. מצננים. בשלב הזה העוגה תצנח מעט, אבל זה יהיה בסדר.
  7. בינתיים קולים את אגוזי הלוז: על מחבת יבשה מניחים את האגוזים ומחממים עד שהקליפה מתחילה להיפרד מהם, כמה דקות. מעבירים למגבת יבשה ומשפשפים אותה על גבי האגוזים עד שהקליפה יורדת מהם. מצננים.
  8. מכינים את הגנאש: בסיר קטן או פינג'אן מחממים את השמנת והרום לסף רתיחה, עד שנוצרות בועות קטנות בשולי הסיר.
  9. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד שהעיסה אחידה. מצננים מעט.
  10. בינתיים מעבירים את העוגה לצלחת יפה או מגש, אם פני העוגה לא ישרים אפשר להפוך את העוגה. מסדרים מתחת לשולי העוגה פסים של נייר אפיה או אלומיניום ומוזגים את הגנאש מלמעלה ומסביב.
  11. ממתינים כמה דקות כדי שיתקרר, ומסדרים מלמעלה את אגוזי הלוז. (כדי להוסיף את פס האגוזים הטחונים מחזיקים קרטון או דף מקופל ליד העוגה ומפזרים את האגוזים מעליו).
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על עוגת שוקולד-נוטלה נפלאה לפסח ולימי הולדת

  1. ימי הולדת הגיב:

    היי. כל הכבוד לך שאת מוצאת כמה שעות טובות להכין עוגה ולא לבית ולילדים שלך אלא לעבודה! אני תמיד נדהמת מאנשים אשר כל כך משקיעים את הזמן שלהם ואוהבים את זה.. והעוגה ניראת מעולה 🙂

  2. פינגבאק: רולדת קרם ערמונים ליום הולדת שנתיים | קְלֶמֶנְטִינָה

  3. פינגבאק: עוגת שוקולד, תותים וקצפת ליום הולדת שנתיים | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s