ברוקולי בפירורי לחם ושום

אמנם עונת הברוקולי עברה, אבל השבוע מצאתי כמה ראשי ברוקולי יפים בסופר שהיו חייבים לחזור איתי הביתה. המתכון הזה יכול להציג את הברוקולי כתוספת, או מנה עיקרית קלילה לצד סלט עגבניות, למשל. לא לוקח יותר מכמה דקות להכין את המתכון, והוא טעים ביותר חם, אבל יעבוד גם בטמפרטורת החדר.

המתכון המקורי הוא של דורי גרינספאן כפי שפורסם ב"בון אפטיט" ולמרות שגם בלי התוספות הוא מצוין, הלימון והנענע בהחלט מוסיפים.

ברוקולי בפירורי לחם ושום

3 ראשי ברוקולי מפורקים לפרחים

4 כפות חמאה (כ-60 גר')

3 שיני שום (או יותר)

1 כוס פירורי לחם

מלח ופלפל

2 כפות נענע קצוצה

2 כפות גרידת לימון

ההכנה:

  1. שוטפים את הברוקולי ומבשלים אותו: מכניסים אותו לסיר עם מכסה וסנטימטר מים ומבשלים שבע דקות.
  2. מסננים את הברוקולי ושמים אותו להתקרר בקערת מי קרח (או שוטפים אותו בהרבה מאוד מים קרים מאוד) ומסננים היטב מכל המים.
  3. בינתיים, ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית ומוסיפים את השום. מטגנים אותו כשתי דקות ומוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד שכל החמאה תיספג בפירורי הלחם. ממשיכים לטגן את פירורי הלחם עד שהם הופכים זהובים, מוסיפים מלח ופלפל, נענע וגרידת לימון ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים למחבת את הברוקולי ומגלגלים אותו בפירורי הלחם עד שהוא מצופה בפירורים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, אוכל לעבודה, סלט, צמחוני, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s