עוגיות וניל, עוגיות שוקולד

לפעמים כל מה שצריך זו עוגיה. כזו שחוטפים לרגע כשעוברים ליד המטבח, או ליד הקפה, משהו קטן ולא מחייב. ועוגיות לא מחייבות צריכות גם תהליך הכנה לא מחייב. משהו שאפשר פשוט לזרוק לתוך קערת המיקסר ולהניח בתנור.

העוגיות הללו דומות לעוגיות החמאה הדניות, אלו שבאות בקופסה העגולה מפח. לולא הקטנטונת שלועסת את עוגיות הוניל הללו בקצב, הייתי גם מפזרת עליהן כמה גרגרי סוכר לבן. אלו עוגיות שפשוט להכין ביולי-אוגוסט משום שעכשיו יש את התנאי ההכרחי לקיומן – חמאה רכה. חמאה שישבה על השיש במטבח בשעה האחרונה היא חמאה במרקם הנכון. המתכונים הם של פייר הרמה, אבל לקוחים מאתר סינגפורי כאן וכאן. כל מתכון נותן כ-15 עוגיות, ואני פשוט הכנתי את העוגיות אחת אחרי השניה, קודם הוניל ואח"כ השוקולד באותה קערה. הדבר היחיד שעליו צריך להקפיד הוא להשתמש במאזני מטבח. חוץ מזה שקית הזילוף היא אופציה, ואפשר פשוט ליצור עוגיות עם כפית ולשטח אותן בתבנית.

עוגיות וניל

החומרים:

95 גר'  חמאה רכה

40 גר' אבקת סוכר

1/8 כפית משחת וניל (גם תמצית וניל רגילה עבדה פה)

15 גר' חלבון ביצה  (מביצה אחת, מפרידים בין החלבון לחלמון וטורפים את החלבון היטב עם מזלג, כך הוא יהיה מזיג יותר. את החלמונים שומרים לקרם פטיסייר או מוסיפים לנגלה הבאה של שניצלים).

1 גר' מלח

115 גר' קמח

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערת המיקסר שמים את החמאה הרכה, אבקת הסוכר והווניל. מערבבים עד שהחמאה נהיית קרם אוירירי, מוסיפים את החלבון.
  3. בקערה שניה מערבבים את המלח והקמח, ומוסיפים את שניהם לקערת המערבל עם החמאה עד שהתערובת אחידה.
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה בצורת כוכב, או שטוחה ומזלפים צורות כמו W.
  5. אופים עשר דקות, לא יותר, עד שהעוגיות עדיין לבנות אבל מתחילים לראות שתחתיתן זהובה. אחרי שהעוגיות מצטננות הן מתקשות ואפשר להעביר אותן למיכל אטום.

עוגיות שוקולד

החומרים

125 גר' חמאה רכה

50 גר' אבקת סוכר

3 כפות חלבון ביצה (מביצה אחת)

130 גר' קמח

15 גר' אבקת קקאו איכותי

קורט מלח

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערת המיקסר שמים את החמאה הרכה ואבקת הסוכר. מערבבים עד שהחמאה נהיית קרם אוירירי, מוסיפים את החלבון.
  3. בקערה שניה מערבבים את המלח, הקקאו והקמח, ומוסיפים את שלושתם לקערת המערבל עם החמאה עד שהתערובת אחידה.
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה בצורת כוכב, או שטוחה ומזלפים צורות כמו W.
  5. אופים עשר דקות, לא יותר. אחרי שהעוגיות מצטננות הן מתקשות ואפשר להעביר אותן למיכל אטום.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגיות, צמחוני, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s