כנפיים בסגנון בלאק נ' בורגר

P9221903

גיליון הכנפיים הגדול של "על השולחן" מככב אצלי במטבח. בכל השנים שאני מנויה על כתב העת, גיליון הקיץ תמיד מוצלח במיוחד, וגיליון יוני השנה לא היה יוצא דופן.
בלטה במיוחד הכתבה שפרטה עשרה מתכונים עם כנפיים, אשר מתוכם כבר הכנתי שמונה מתכונים. אותו חלק בעוף שכאן בגלות אני יכולה לקנות (כשר!) בזול במיוחד. נכון, שכאן הכנפיים לא נקיות ומצוחצחות כמו שהקצב התותח ברחובות היה מוכר, אבל מהי קצת עבודה לקראת כרסום שיטתי של קערת כנפיים?

P5181499

אני מניחה שאפרסם עוד מתכוני כנפיים בהמשך, אבל הנה לשם התחלה מתכון קל, אבל לא הקל ביותר, בגיליון. המתכון המקורי מפורסם כאן, אבל למטה תמצאו את הגרסה שלי אליהן.

הכנפיים של בלאק נ' בורגר

המצרכים:
2 ק"ג כנפי עוף נקיות
1 כף אבקת פפריקה מתוקה
1 כף אבקת פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח

לרוטב:
2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 כפות רוטב סויה
מיץ מחצי לימון

עוד: תבנית תנור גדולה, נייר אפיה, מלקחיים או שני מזלגות

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
2. מערבבים את הפפריקות והמלח, ומעסים אותם לתוך הכנפיים. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל-35 דקות.
3. בינתיים, מערבבים את חומרי הרוטב.
4. כשהכנפיים מוכנות, שופכים עליהן בצורה אחידה למדי את הרוטב, מכניסים לתנור לעשר דקות.
5. בעזרת המלקחיים הופכים את הכנפיים ומחזירים לתנור לעוד עשר דקות.
6. אפשר לחזור על התהליך עוד פעם עד שלכנפיים צבע חום משגע והרוטב מצטמצם מאוד, כמעט מתייבש.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, עוף, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s