עוף צלוי ודלורית בהויסין ותפוזים

PA230092

בסוף אוגוסט ארה"ב מכריזה על סוף הקיץ ותחילת הסתיו. לא משנה שהשמש זורחת, שיש חמסינים וגלי חום שלא מביישים את המזרח התיכון, אבל לוח השנה מסמן סתיו וכך יהיה.

PA180088

ראשית, החנויות מתקשטות בעלי שלכת. אמנם בחלק הזה של ארה"ב אין סתיו ואין שלכת, אבל עלי שלכת בחנויות, יש ויש. אחר כך מתחילים למכור מהדורות מיוחדות של כלים בגווני סתיו, כתומים וחומים. הסוכריות עוברות לגווני שלכת ואז חושפים את הדלעות.  הו, הדלעות. הדלעות ילוו אותנו הרבה לפני הלוואין, בפרצופים מפחידים והבטחות לכרכרות סינדרלה ועד חג ההודיה אז הם יכנסו למאפים.

כל פודי שמכבד את עצמו מקווה שתהיה לו תבנית כזו עם רשת לצליית עוף שלם או הודו. אמנם בארץ התנורים לא גדולים מספיק לקלוט הודו שלם, אבל את התבנית חייבים.  ביקור בחנות כלים הניב לאחרונה את המכשיר הזה. רשת צליה גדולה, זולה ומתקפלת.

את רשת הצליה ממקמים על תבנית שיש בבית, מניחים עליה עוף או הודו ומתחתיה ירקות שורש שיספגו את הטעמים (ובלשוננו – ירקות בשמאלץ). השילוב של הויסין מצנצנת עם תפוזים של תחילת הסתיו, ג'ינג'ר ושום והדלורית טעים ומביא את הסתיו הביתה יחד עם ניחוחות של המזרח הרחוק.

את העוף הזה נזכרתי לצלם רק אחרי שפרקנו ממנו ירך אחת ושניה לפני שהוא נבלע על ידי ההמון. בשר העוף נשאר עסיסי, העור פריך והדלעת בתחתיתו – נפלאה.  אם אין רשת, מקמטים נייר אלומיניום ומניחים את העוף עליו, או פשוט עורמים ערימה של דלעת ומניחים עליה את העוף.

PA230100

עוף צלוי ודלעת בהויסין ותפוזים

המצרכים:
1 עוף בינוני ושלם
רבע כוס רוטב הויסין מצנצנת
4 שיני שום פרוסות
בערך 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי
תפוז
כפית מלח
דלורית

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. שוטפים ומנקים את העוף, מייבשים במגבות נייר.
3. קולפים את הדלורית, חותכים לקוביות של 2X2 ס"מ.
4. מערבבים את רוטב ההויסין עם המלח, פורסים את השום ואת הג'ינג'ר. פורסים את התפוז לפרוסות של 1 ס"מ.
5. מורחים את העוף ברוטב ומשאירים מעט רוטב כדי לערבב עם הדלורית. בין העור לבשר העוף מכל הצדדים מכניסים את פרוסות התפוזים, הגי'נג'ר והשום.
6. מניחים את העוף כשהחזה פונה למעלה על הרשת ומתחת לרשת מפזרים את הדלורית.
7. אופים שעה בדיוק. אחרי חצי שעה הופכים את העוף שהחזה יפנה למטה.
אחרי שעה עושים חתך במפרק הירך ואם הנוזלים שיוצאים ממנו צלולים, העוף מוכן. אם לא, מוסיפים עוד רבע שעה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, עוף. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על עוף צלוי ודלורית בהויסין ותפוזים

  1. פינגבאק: קדירת עוף ממולא באורז, אגוזים וכבדי עוף | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s