פריטטת זוקיני בשני צבעים

פריטטה, כמו שכל בלוג בישול יסביר, היא חביתה עם ירקות, אבל באיטלקית. זה סך הכל ביצים וקישואים, אבל זה מרגיש הרבה יותר מושקע. הפריטטה היא פתרון פשוט לאירוח מהיר, לאוכל של שבת בבוקר, או ארוחת ערב מהירה. קניתי השבוע קישואים בשוק האיכרים, והם היו כל כך יפים שחיפשתי מתכון שימשיך לשקף את הצהוב והירוק-ירוק הזה וזה מה שיצא.

PA240133

טכניקה: יש שתי אפשרויות: או שמוצאים מחבת עם ידית שאפשר להכניס לתנור (או שמלכלכים עוד תבנית ומכניסים אותה לתנור), או שממשיכים לטגן אותה על הכיריים והופכים אותה בזהירות בעזרת צלחת בחצי הדרך. כאן הכנסתי את כל המחבת לתנור. רק צריך להיזהר כשמוציאים את המחבת ולהשתמש במחזיק סירים או במגבת יבשה.

גיוונים: אוכלים קר או חם, עם או בלי שום, בצל סגול, ירוק או רגיל, אורגנו טרי או מיובש, טימין או בזיליקום. אפשר להוסיף רצועות של פלפל קלוי או קוביות חצילים מטוגנות, ולמעלה אפשר לפזר עיגולים של מוצרלה או גבינת צאן קשה או רכה. זה טעים עם סלט עגבניות קטן ליד או שמנת חמוצה.

PA240138

פריטטת זוקיני בשני צבעים

המרכיבים:

7 זוקיני קטנים ודקים בשני צבעים, או 4 זוקיני גדולים, או 3 זוקיני גדולים ו4 זוקיני פרחים צהובים קטנים, או פשוט קישואים

4 שיני שום

4 ביצים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

גבעול אורגנו טרי או חצי כפית אורגנו מיובש

שמן זית

מחבת רחבה שאפשר להכניס לתנור, או מחבת שאי אפשר להכניס לתנור ותבנית אפיה, או פשוט מחבת רגילה וכוונות להפוך את הפריטטה.

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מחממים את המחבת על אש בינונית, מוסיפים שלוש כפות שמן זית.
  3. פורסים את השום ומוסיפים לשמן לטיגון קצר.
  4. פורסים את הקישואים לטבעות בעובי 3 מ"מ ומוסיפים למחבת לטיגון קצר, עד שחלק מהקישואים מתחילים להזהיב.
  5. PA240128

  6. בינתיים, טורפים את הביצים עם המלח, הפלפל והאורגנו.
  7. מוסיפים את הקישואים, מנסים להשאיר את השמן במחבת. מערבבים את הקישואים עם תערובת הביצים.
  8. מחזירים את המחבת לאש עם שאריות השמן, אם יש צורך, מוסיפים עוד כף או שתיים של שמן, מחממים על אש בינונית.
  9. שופכים את תערובת הקישואים והביצים למחבת, מחממים שתי דקות על אש בינונית, ומעבירים לתנור ל-15-20 דקות או עד שהביצים מתייצבות.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s