עוף ממולא חגיגי ומודולרי

הנה מתחילים להרגיש את אוירת החג, והנה המנה העיקרית שתקשט את השולחן. אין כמו עוף שלם במרכז השולחן שמרכז את כל תשומת הלב: עוף שלם ממולא באורז, קוסקוס או פחמימה אחרת והפתעות. העור של העוף פריך, המילוי שזור רצועות בצל מטוגן, צימוקים או פירות יבשים מתוקים, אגוזים שונים שנותנים מרקם פריך. וגם המילוי שלא נכנס לעוף, ספוג בטעמי העוף ופריך במיוחד. למה מודולרי? משום שהמילוי והתוספות ניתנים לשינוי לפי מה שיש בבית – אורז מכל סוג, פתיתים, קוסקוס משקית וכל תוספת למילוי – אגוזים שונים, פירות יבשים, ירקות כמו גזר, סלרי או פטריות.

P8250944-001

הצילום עושה לעוף עוול, הוא ממש לא יצא עם חלקים שרופים

ארוחת יום השישי האחרונה אצלנו שהתבססה על עוף כזה חוסלה ביעילות על ידי שלושה מבוגרים ופעוטה רעבה. בשקלול שאר המנות בארוחת ראש השנה, אני מתכוונת להכין שני עופות לחמישה מבוגרים ואותה פעוטה. אם יהיו שאריות, הן מצויינות למחרת.

כל מרכיבי המילוי ניתנים להכנה מראש, כך שהרכבת המנה לפני האפיה קצרה וקלה.

מרכיבים:
עוף בינוני, טרי או מופשר, עד 2 קילו
6 שיני שום
שמן זית
4 כפות גדושות פפריקה מתוקה (או 2 כפות פפריקה מתוקה ו-2 כפות פפריקה חריפה)
2 כוסות אורז יבש / שקית קוסקוס מהיר הכנה / 2 כוסות פתיתים או בורגול, פארפל וכו'
2 בצלים לבנים
חצי צרור פטרוזיליה
תוספות לבחירה: ¾ כוס שבבי שקדים, צימוקים, אוכמניות, צנוברים, משמשים מיובשים או גזר מגורד, שקית ערמונים בוואקום. פטריות או סלרי קצוצים.
ההכנה:
1. ראשית, מבשלים את האורז או פחמימה אחרת על פי הוראות ההכנה. מצננים. ניתן לעשות זאת מראש.
P8250935-001
2. פורסים את הבצלים לרצועות ומטגנים בכ-2 כפות שמן זית כ-8 דקות על אש בינונית עד שמזהיב קלות. מצננים.
P8250938-001

עדיין לא זהוב, עוד קצת

3. מערבבים את חומרי המילוי: אורז, בצלים, 1 כף פפריקה מתוקה ו-1 כף פפריקה חריפה (או 2 כפות פפריקה מתוקה), 3 שיני שום כתושות, 2 כפות ש"ז, פטרוזיליה קצוצה ואת התוספות שבחרנו.
P8250939-001

שקית ערמונים בוואקום

4. מערבבים את הציפוי לעוף: 3 שיני שום כתושות, 2 כפות ש"ז ואת שארית הפפריקה.
5. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
6. מילוי העוף: בעדינות מפרידים את העור מגוף העוף מלפנים ומאחור ויוצרים חללים עבור המילוי. מתחילים במילוי החללים בין העור לעוף, וממשיכים במילוי החלל המרכזי בעוף. זה בסדר שנותר מילוי.
P8250941-001

עוף ממולא, לפני ההכנסה לתנור

7. מעסים את העוף בציפוי השום-פפריקה.
8. מפזרים את שארית המילוי בתבנית, מניחים עליה את העוף כאשר החזה למטה, והכנפיים למעלה.
9. אופים את העוף שעה בתנור, כעבור שעה הופכים את העוף ואופים עוד רבע שעה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, חגים, עוף, ראש השנה, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על עוף ממולא חגיגי ומודולרי

  1. פינגבאק: קדירת עוף ממולא באורז, אגוזים וכבדי עוף | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s