חיתוכיות בוסטון קרים פאי

האכזבה הראשונה שלי מקליפורניה הגיעה ביום השני כאן. התברר לי שלעומת כל מה שהכרתי בחוף המזרחי, לדאנקן דונאטס אין סניפים בקליפורניה. באמת. אמנם פעם היו להם, אבל לאור ריבוי חנויות הדונאטס הפרטיות הם עזבו את קליפורניה. למרות שאני תמיד בעד עידוד עסקים קטנים, אין על דונאט בוסטון קרים פאי של דאנקן דונאטס. היחס הנכון בין השמנוניות של הבצק למתיקות של המילוי, לציפוי הרך אך עדיין פציח. את הבוסטון קרים פאי שלי אני מעדיפה בלי קישוטים עונתיים וסוכריות, ועדיף מסניף עם תחלופה מהירה שמבטיחה דונאט טרי. ואל תחשבו שלא נתתי הזדמנות לחנויות הדונאט המשפחתיות. בהחלט עשיתי את זה כאן, וטעמתי דונאטס מצוינים עם ציפויים שונים, אבל זו לא אותה החויה.
P9021004-001
שמרתי לעצמי כל כך הרבה מתכונים לדברים שמתיימרים להיות דונאטס בוסטון קרים פאי, ותמיד יש מרכיב שאין לי, או שהמתכון דורש אפיה, מה שוודאי לא יניב את הטעם הנכון. ולפעמים מה שתופס את העין הוא מה שהוא בוודאות לא מה שחיפשנו. די מהר התברר לי שמה שאני מכינה זו עוגת ביסקוויטים. עוגיות גראהם קרקר, מילוי פודינג וניל מצוין וציפוי שוקולד. ממש לא הבוסטון קרים פאי שחיפשתי, אבל חצי התבנית שכבר חוסלה כנראה מוכיחה שלא צריך יותר מזה.
את המתכון מצאתי בבלוג המצוין http://www.alaskafromscratch.com/ של מישהי שעברה עם משפחתה מקליפורניה לאלסקה, מה שדרש ממנה ומשפחתה שינויים והתאמות לשממה והריחוק. ואולי שינויים והתאמות זה מה שאני צריכה כדי להפסיק לחפש את הדונאט המושלם כאן בסוף מערב.
הערה לגבי הציפוי: בתמונה הציפוי נעשה עם כוס אבקת סוכר וכוס סוכר רגיל, והפעם הוא יצא גרגרי כי הסוכר לא נמס היטב, וגם מתוק מדי. מסתבר שאבקת סוכר זה המרכיב הנכון למתכון הזה.

המרכיבים:
בסיס:
36 עוגיות גראהם קרקר, פתי בר יהיו מצויינים אם אין
פודינג וניל (מתוך allrecipes.com):
2 כוסות חלב
½ כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
¼ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל טובה
1 כף חמאה
ציפוי השוקולד:
¼ כוס חמאה
¼ כוס אבקת קקאו טובה
¼ כוס חלב
2 כוסות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הפודינג: בסיר בינוני, על חום בינוני, מחממים את ½ 1 מכוסות החלב עד שהוא מתחיל לבעבע בשולי הסיר.
2. בינתיים מערבבים את חצי כוס החלב הנותרת עם הסוכר, הקורנפלור והמלח. מוסיפים לחלב המבעבע ובוחשים היטב עד שהפודינג מסמיך מאוד ומצפה את הכף.
3. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הוניל והחמאה. מצננים.
4. מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים את הקקאו. מערבבים היטב ונותנים לתערובת להתבשל במשך כדקה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב.
5. מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת הסוכר והוניל ומערבבים היטב.
6. מרכיבים את העוגה: מסדרים 12 ביסקוויטים בשכבה אחת בתבנית, שופכים מעל חצי מכמות הפודינג, ומסדרים מעל עוד שכבת ביסקוויטים ואת שארית הפודינג.
7. בינתיים ציפוי השוקולד הצטנן, ומוזגים אותו על הביסקוויטים.
8. מצננים לפחות 4 שעות במקרר ואוכלים מול "ג'ולי וג'וליה".

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, עוגיות, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s