פיקניק קהילתי, כריך עוף מושקע וסלט משגע

במקום אליו עברנו, סמוך לברקלי בקליפורניה, נהוג לערוך פעם בשנה פיקניק קהילתי, ארוחת ערב ענקית בה משתתפת כל הקהילה. מדובר בעיר בסדר גודל של נס ציונה, בה סוגרים את הכביש הראשי, מביאים להקה, דוכן של היקב המקומי והמון מצברוח וגאווה עירונית.
עבור מחיר מאוד צנוע הוקצו לנו שולחן ושישה כסאות, כשאת ארוחת הערב אפשר להביא מהבית, או לקנות מאחת המסעדות המקומיות
היתה גם תחרות של מרכזי שולחן מושקעים ופינת משחקי חשיבה לילדים בחסות חנות הצעצועים המקומית, ובעיקר המון אנשים שבאו לפגוש חברים מהקהילה ולאכול יחד.

P9300142

אנחנו אמנם חדשים כאן, ועד הרגע האחרון לא היינו בטוחים מי ימלאו את הכסאות הריקים בשולחן שלנו, אבל האוירה היתה סוחפת. גם ליין וללהקת הבלוגארס שניגנה היה חלק משמעותי בזה. עם האורחים שלנו החלטנו שבמקום לקנות מהמסעדות המקומיות נשקיע בארוחת פיקניק. הוכנו גוואקמולי עם צ'יפס טורטיה שווים לפתיחה, כריך ענק של עוף ופלפלים קלויים וסלט פנצנלה מושקע. ליוינו את הארוחה ביין לבן מקומי צונן (הסולידריות חיפתה על הטעם) וקינחנו באננס טרי והזמנה לקאפקייקס מהשולחנות הסמוכים.

כריך עוף ופלפלים
כאן מדובר בכריך ענק שהוכן כולו על כיכר ג'אבטה גדולה ואז נפרס במקום לפרוסות. אפשר כמובן להכין אותו גם בגרסה אישית, מרשימה לא פחות. אני אוהבת לתת לכריך הזה לנוח ולטעמים להשתלב, ולכן הוא מאוד מתאים לדעתי לפיקניקים. אם לא אוהבים חרדל, פסטו הולך כאן נהדר.

המרכיבים:
ארבעה פלפלים אדומים
שני חזות עוף גדולים, פרוסים לשניצלים
שמן זית
חרדל דיז'ון
מלח ופלפל
טבעות מחצי בצל סגול
כמה חופנים גדולים של עלי ארוגולה
כיכר גדולה של לחם ג'אבטה טרי

ההכנה:
1. קולים את הפלפלים: מכוונים את התנור למצב "גריל", שוטפים ומניחים את הפלפלים על תבנית קרוב לגוף החימום העליון. בתנור שלי לוקח 7 דקות מכל צד עד שהצד העליון של הפלפלים נחרך, ואז מסובבים ב-90 מעלות עד שכל הצדדים קלויים. מניחים בקערה, מכסים בניילון ונותנים לפלפלים להצטנן. קולפים את הפלפלים ומסלקים את הגרעינים. עד כאן אפשר להכין מראש.
2. מכינים את העוף: את חזות העוף הפרוסים לשניצלים מערבבים בקערה עם שתיים-שלוש כפות שמן זית, מלח ופלפל.
3. מחממים היטב מחבת או מחבת פסים, ומניחים עליה את השניצלים. אין צורך לשמן. בערך 3 דקות מכל צד, תלוי בעובי השניצלים ובכמה זמן לוקח עד שיש עליהם סימני חריכה או צליה מספיקים לטעמכם.
4. מרכיבים את הכריך: פורסים את הג'אבטה לחצי, מורחים חרדל מצד אחד, מניחים את הפלפלים הקלויים, העוף, טבעות הבצל ואת עלי הארוגולה. סוגרים את הכריך ומניחים לטעמים להתערבב.

סלט פנצנלה
המתכון הזה מבוסס על מתכון מגיליון 240 (פברואר 2011) של על השולחן. כאן הוא מובא בגרסה שלי, לא חלבי וללא לחם, למרות שבהחלט אפשר להוסיף חתיכות מוצרלה וקוביות לחם קלויות. אני נוהגת להכין את הסלט מראש, ולתת לעגבניות והפלפלים לשרות בחומץ בן יין עד סמוך לארוחה. ממש לפני ההגשה אני מוסיפה את העלים הירוקים, וכך הסלט מתאים גם לפיקניקים. הבאנו את הבסיס לסלט בקופסה, ואת העלים השטופים בשקית נפרדת לשמירת הפריכות. אנחנו נוהגים להכין את הסלט ולטבול בו את הלחם מהארוחה, וגם הפעם לא חרגנו ממנהגנו ואת הכריכים טבלנו במיץ של הסלט.

המרכיבים:

שני פלפלים קלויים (כמו במתכון למעלה)
רבע כוס חומץ בן יין אדום
3 שיני שום פרוסות
עלי אורגנו טריים או טימין, משני גבעולים
כשליש כוס זיתי קלמטה מגולענים
שלוש עגבניות גדולות או סלסלה של עגבניות שרי מסוגים שונים
שמן זית
מלח ופלפל
עלי ארוגולה/מיקס עלים לסלט/חסות מסוגים שונים

ההכנה:

1. קולים, מצננים וקולפים את הפלפלים (כמו בכריך לעיל).
2. קורעים את הפלפלים הקלויים לרצועות, ומשרים עם החומץ בן יין, שום, אורגנו או טימין והזיתים. לפחות רבע שעה, בהחלט אפשר יותר זמן.
3. מוסיפים את העגבניות, כמה כפות שמן זית (3 בערך), מלח ופלפל. גם עכשיו אפשר לתת לסלט לעמוד ולעגבניות להגיר נוזלים לרוטב.
4. לפני ההגשה מוסיפים את העלים ומערבבים היטב.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, לחם, סלט, עוף, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s