עוגת עוגיות אוריאו וקצפת

P9140063

לכבוד יום הולדת שנתיים של הילדה, הייתי צריכה עוגת יום הולדת מרשימה וכייפית למשפחה. שמחתי שלא הייתי צריכה לשלוח קאפקייקס אורגניים-טבעוניים-נטולי גלוטן לגן המפונפן שלה, אבל הם עדיין ביקשו שנביא עוגת יום הולדת כקאפקייקס לא מלכלכים מדי. אז זה מה שנשלח לגן –

P9140023

קאפקייקס שוקולד עם ציפוי שוקולד במנג'טים של רחוב סומסום וקישוטי נייר של רחוב סומסום שמצאתי בחנות של ווילאם-סונומה. הילדים היו מאוד מרוצים, גם הגננות וההורים האחרים. הבת שלי, שהסתרנו את העוגות ממנה עד האירוע ממש, היתה מאוד שמחה.

לבית, כאמור, השקענו יותר. מאחר וזה היה ממש לפני ראש השנה, הבית היה מלא אורחים, והיה מי שיאכל איתנו עוגה בגודל מלא, ויוכל לשמח את ילדה ביום ההולדת שלה איתנו כאן בסוף מערב.
את החיפוש לרעיון התחלתי עוד ביולי, ואז מצאתי גרסאות שונות לעוגות אוריאו. באוגוסט ננעלתי על הגרסה הזו.
החלטתי לבסס את העוגה על עוגת השוקולד הפשוטה של פירגה, אך משודרגת אצלי על ידי חמאה. מדובר על עוגה מאוד קלה להכנה, על בסיס קקאו (שתמיד יש בבית) וכאשר מחליפים את השמן מהמתכון המקורי בחמאה, יוצאת עוגה מאוד יציבה, לעומת הגרסה הפירורית יותר עם השמן.
הציפוי הוא על בסיס המתכון מ-Serious Eats, שאמנם כולל כמות מרשימה של קצפת, אבל בעוגה גדולה כל כך, זה לא הרגיש כל כך נורא, במיוחד לאור כל האורחים שהגיעו. העוגה החזיקה במקרר יפה ארבעה ימים, ואז נגמרה באופן סופי.

PA090201
הידד לקוסטקו

עוגת עוגיות אוריאו וקצפת

העוגה – על פי עוגת הקקאו של פירגה

המרכיבים:
1 כוס קקאו הולנדי משובח (קקאו עלית נותן תוצאה פחות שוקולדית)
2 כוסות קמח רגיל
4 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כוסות סוכר
3/4 כוס חמאה מומסת (כ-180 גר')
2 ביצים
2 כוסות מים רותחים

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים תבנית עגולה בגודל 24 לעוגה גבוהה ומרשימה.
2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים, מוסיפים את החמאה והביצים ומנסים לעבב לתערובת פחות-או-יותר אחידה.
3. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שכמעט כל הגושים נעלמים. התערובת תהיה נוזלית מאוד, וזה בסדר.
4. מוזגים לתבנית ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שמחדירים למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
5. מצננים היטב.

קצפת אוריאו'ס
מבוסס על הקצפת במתכון של Serious Eats. מכינים קצפת, ואז עוד קצפת, ואז מקפלים לתוכה המון עוגיות אוריאו קצוצות.

המרכיבים:
40 עוגיות אוריאו + 5 לקישוט
4 כוסות שמנת מתוקה להקצפה (4 מיכלים)
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל

ההכנה:
1. מכינים קצפת בשני שלבים כדי לא להעמיס על המיקסר: בקערת המיקסר מוזגים 2 כוסות שמנת ומקציפים לקצפת רכה אך יציבה, כ-4 דקות.
2. מעבירים ככוס מהקצפת שהכנו למיכל אחר, עבור הקישוט. את שאר הקצפת שהכנו שמים בקערה גדולה ומעבירים למקרר.
3. מכינים את שאר הקצפת: מוזגים את 2 כוסות השמנת הנותרות לאותה קערת מיקסר, מוסיפים את הסוכר והוניל ומקציפים לקצפת רכה אך יציבה, כ-4 דקות.
4. מערבבים את הקצפת הממותקת וזו הלא-ממותקת.
5. בעזרת קרש חיתוך וסכין גדולה קוצצים 40 עוגיות אוריאו לשברים קטנטנים, מוסיפים לקצפת ומניחים לנוח כשעה במקרר כדי שהעוגיות תתרככנה. אני אהבתי שהעוגיות קצוצות בצורה גסה יחסית שאפשר לטעום ממש עוגיות בקצפת, במקום קצפת חלקה יותר עם אבקת עוגיות. אבל אפשר ממש לעשות אבקה מהעוגיות ולהשתמש בהן כך.

הרכבת העוגה:
1. מרפדים צלחת הגשה ברצועות נייר אפיה כדי לשמור על שוליים נקיים בסיום העבודה.
2. מחלצים את העוגה הקרה מהתבנית, ומניחים על הצלחת. בעזרת סכין משוננת גדולה חוצים את העוגה לשניים ושמים את החלק העליון בצד.
3. על שכבת העוגה הראשונה מורחים כסנטימטר מהקצפת עם שברי העוגיות. מניחים מעליה את שכבת העוגה העליונה.
4. מתחילים להעמיס מהקצפת עם העוגיות מעל וסביב לעוגה בעזרת כף או מרית. זה לוקח כמה דקות, ולא הכי נוח בעולם, אבל מותר ללקק בין לבין את הקצפת הטעימה.
5. את כוס הקצפת הלבנה ששמרנו בצד מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים פרחי קצפת מעל העוגה. חוצים את העוגיות השלמות ששמרנו לחצאים, ומעמידים בתוך פרחי הקצפת. מסירים את נייר האפיה מתחתית העוגה ושומרים בקירור.

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, עוגיות, עוגת רושם, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על עוגת עוגיות אוריאו וקצפת

  1. פינגבאק: רולדת קרם ערמונים ליום הולדת שנתיים | קְלֶמֶנְטִינָה

  2. פינגבאק: עוגת שוקולד, תותים וקצפת ליום הולדת שנתיים | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s