לשפוט ספר על פי הכריכה: פאי תפוחים ואגסים

PB090343
הבטחתי לכם סתיו, ובדיוק בזמן קרץ אלי מן העטיפה של גיליון נובמבר של Martha Stewart Living פאי תפוחים ואגסים. התפוחים כאן בשיאם, בת השנתיים אוכלת שניים ביום, ובוחרת מן השקית אדומים, ירוקים או כאלה עם לחי צהובה. האיש, מעדיף את התפוחים שלו ירוקים וחמוצים, ובשום אופן לא יאכל פירות מבושלים, מה שאומר שאת הפאי הזה אוכל לבדי. אני לא רואה בזה שום בעיה.
מרת'ה, כצפוי, עומדת בזמנים שהיא עצמה קבעה. במגזין כתוב שההכנה בפועל היא 45 דקות, ובסך הכל ארבע שעות. תאמינו לה. 45 הדקות הללו דווקא לא נוראיות, ואני לא חושבת שהשתמשתי בכולן, ואפילו הצלחתי לשטוף כלים באמצע, אבל ארבע השעות סך הכל – בהחלט. יש מספיק דברים שתמצאו לעשות בזמן שהקלתית מתקררת, שוב, ושוב.
PA290284
הבצק מאוד נוח להכנה גם למי שאין מעבד מזון כמוני. עם זאת, הפעם השתמשתי במכשיר הנחמד הזה לערבב ולחתוך את החמאה בקמח. למי שאין, סכין טובה תעשה את אותה העבודה, גם ככה הבצק נכנס לסדרת קירורים ארוכה. גם לא היתה לי תבנית פאי בקוטר 9 אינטש, אבל אפיתי את העוגה בתבנית קפיצית באותו הגודל, וזה יצא בסדר גמור. צריך רק לזכור לעטוף את תחתית התבנית כדי שהמיצים, אם יש, לא יזלגו בכל התנור, ילכלכו ויעלו עשן.
PA290300
PB080328
שינויים ותוספות – את אגוזי המלך החלפתי באבקת שקדים, ולצערי השתמשתי "סתם" בתמצית וניל טובה במקום במקל וניל. בפעם הבאה אשתדל להשקיע יותר, כי שילוב התפוחים-וניל נפלא. החלפתי את שלב קילוף ובישול התפוחים לעומת המתכון של מרת'ה, כי התפוחים והאגסים זקוקים לזמן קירור ארוך בהרבה מהשעה שהיא מקצה להם. אל דאגה, בכל השלב הזה הבית יריח נפלא מתפוחים, אגסים, חמאה ווניל. נקודת האור העיקרית היא שקיצצתי בהצלחה רבע שעה מזמן האפיה, ללא השלכות. הפאי יצא זהוב ופריך.

פאי תפוחים ואגסים על פי Martha Stewart Living, Nov. 2012

המרכיבים:
לקלתית:
2 כוסות קמח לבן, ועוד קצת לקימוח המשטחים
½ כוס אבקת שקדים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
226 גר' חמאה קרה
1/3 עד ½ כוס מים קרים מאוד (שליש כוס הספיקו לי)
מילוי:
5-6 תפוחי גראני סמית'
3 אגסים קשים מזן בוסק
¼ כפית מלח
2/3 כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל איכותית (במקור – מקל וניל אחד)
מיץ מחצי לימון
50 גר' חמאה
3 כפות קמח
1 ביצה גדולה
עוד סוכר לבן לקישוט
תבנית פאי בקוטר 9 אינטש' או תבנית קפיצית באותו גודל

ההכנה:
1. במעבד מזון או בקערה מערבבים את הקמח, השקדים, סוכר, מלח והחמאה עד שיש פירורים קטנטנים של חמאה. מוסיפים שליש כוס מים, ומערבבים עד שמתגבש לבצק. אם עדיין לא מתגבש, מוסיפים עד ½ כוס מים סה"כ. כמו שמרת'ה כותבת, הבצק עדיין צריך להיות פירורי, ובשום אופן לא דביק או רטוב.
2. חוצים את הבצק לשניים, ועוטפים כל חצי בניילון נצמד ומשטחים ל"פיתה" גדולה. מקררים 45 דקות לפחות, ועד יומיים.
3. מילוי התפוחים והאגסים: קולפים, מגלענים וחותכים כל אגס ותפוח לשמיניות. מערבבים את הפירות בקערה עם הלימון, סוכר, מלח ווניל.
4. מבשלים את הפירות: במחבת גדולה ממיסים את החמאה, ומוסיפים אליה את הר הפירות. אל דאגה, הנפח שלהם ירד. מבשלים 10 דקות על אש בינונית-גבוהה ומערבבים מדי פעם.
5. מוסיפים את הקמח, ומבשלים עוד דקה. מחזירים את הפירות לקערה ומניחים להם להתקרר.
6. מוציאים את עיגולי הבצק מהמקרר 10 דקות לפני שמתחילים לעבוד. על משטח מקומח, מרדדים עיגול בצק אחד לגודל התבנית + שוליים, ופורסים את הבצק על התבנית, מניחים לשוליים לגלוש. מקררים שעה לפחות.
7. את עיגול הבצק השני מרדדים למרובע, ומקררים גם כן לשעה.
8. מוזגים את התפוחים והאגסים לתוך הקלתית, ומכינים שבכה מרצועות בצק ברוחב של כ-4 ס"מ. אני מוצאת שלהכין את השבכה על נייר אפיה ולהעביר אותה באמצעות מערוך, מרית רחבה או נייר אפיה לתבנית קל יותר ופחות מלכלך מלבנות את השבכה על העוגה עצמה. מקפיאים את התבנית עם העוגה הלא-אפויה לחצי שעה, ובינתיים מחממים את התנור ל-215 מעלות.
9. מוציאים את הפאי מהמקפיא, מברישים בביצה טרופה ובוזקים סוכר מלמעלה. אופים רבע שעה. לאחר רבע שעה מורידים את הטמפרטורה בתנור ל-190 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-45 דקות עד שהפאי זהוב והתפוחים מבעבעים מבין השבכה העליונה. מצננים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, מתוק, עוגה, עוגת רושם, צמחוני, ראש השנה, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על לשפוט ספר על פי הכריכה: פאי תפוחים ואגסים

  1. פינגבאק: כל מתכוני ראש השנה | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s