חג ההודיה: עוגת תפוזים, חמוציות וקמח תירס

לכבוד חג ההודיה וסוף השבוע הארוך שאיתו קניתי שקית חמוציות טריות בסופר. כמיטב המסורת יש לנו גם צנצנת רוטב חמוציות מוכן עבור ההודו, אבל החמוציות הטריות נראו כל כך יפות ומבריקות, החלטתי לקנות, ואז להחליט מה לעשות איתן.

PB230397

התחלתי לחפש מתכונים, ונתפסתי על הרעיון לשלב בין לחם התירס המסורתי לבין החמוציות. הדוגמה שעמדה לנגד עיני היו הסקונס קמח-תירס-דובדבנים מה-Cheeseboard שהילדה אוהבת. בסוף, מצאתי את המתכון הזה מהלוס אנג'לס טיימס לעוגת קמח תירס, חמוציות ותפוזים, והחלטתי לנסות.
לאור זה שלא קניתי ריקוטה מבעוד מועד, החלפתי אותה בכוס שמנת חמוצה וכוס half and half. בארץ הייתי ממירה את זה לאשל בלי לחשוב פעמיים. הכפלתי גם את כמות גרידת התפוז, כי בכל זאת סתיו. הכנתי את העוגה בתבנית קפיצית 9 אינטש (22 ס"מ), אבל הפרשתי כוס אחת של תערובת לטובת כוס אפיה אישית. יצאה עוגה טעימה מאוד, עם קרום פריך והרבה יותר אוורירית ופחות דחוסה מהעוגה בתמונה מהעיתון.
ואם אני גר בארץ? חמוציות אפשר למצוא קפואות בסופרים הגדולים ובמעדניות הרוסיות. שומרים אותם בפריזר והן טובות לנצח. בעונה, הייתי מחליפה אותם גם בדובדבנים חמוצים מגולענים (אבל אז אין תפוזים טריים). בכל מקרה, עוגת התפוזים-קמח תירס טובה בפני עצמה, גם בלי תוספת החמוציות.

עוגת תפוזים, חמוציות וקמח תירס מבוסס על המתכון מהלוס אנג'לס טיימס עם שינויים שלי

המרכיבים:
2 כוסות קמח רגיל
1 כוס קמח תירס (לא קורנפלור)
1 כף אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית מלח
3 ביצים
¼ כוס שמן
¼ כוס סירופ מייפל
½ 1 כפות תמצית וניל
גרידה משני תפוזים
1 כוס שמנת חמוצה
1 כוס half and half
¾ כוס חמאה (175 גר')
½ 1 כוסות סוכר
½ 2 כוסות חמוציות טריות
שמן/חמאה וסוכר נוספים לשימון התבנית/תבניות אישיות

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות, משמנים את התבנית/תבניות ומפזרים כמות נדיבה של סוכר על הדפנות.
2. בקערה אחת מערבבים את החומרים היבשים: שני סוגי הקמחים, אבקת אפיה וסודה לשתיה והמלח.
3. בקערה שניה מערבבים את החומרים הרטובים: ביצים, שמן, סירופ מייפל, תמצית וניל, גרידת התפוזים, שמנת חמוצה ו-half and half (או נוזל חלבי אחר במקומם).
4. בקערה רחבה מקרימים את החמאה עם הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים לסירוגין את הנוזלים ואת תערובת הקמח. כשליש בכל פעם, כאשר מתחילים בנוזלים ומסיימים בקמח.
5. בוחשים לתוך התערובת חצי מכמות החמוציות ומוזגים לתבנית (או תבניות אישיות). מפזרים את יתרת החמוציות מעל העוגה.
6. אופים כשעה ורבע לעוגה גדולה, או כחצי שעה לתבניות אישיות בשליש התחתון של התנור. אם העוגה מתחילה להשחים מדי, מניחים רדיד אלומיניות מעל. בודקים בעזרת קיסם שמרכז העוגה אפוי והקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים היטב.

פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, מתוק, עוגה, עוגת רושם, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על חג ההודיה: עוגת תפוזים, חמוציות וקמח תירס

  1. פינגבאק: הודו שלם בתנור או שוקי הודו, עם או בלי מילוי לחג ההודיה | קְלֶמֶנְטִינָה

  2. פינגבאק: הודו שלם בתנור או שוקי הודו, עם או בלי מילוי לחג ההודיה | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s