פטריות בפירורי לחם, פנקו ושום

זוכרים את הפוסט על הברוקולי בפירורי לחם ושום?  אז נסו את אותו הדבר (מינוס הנענע והלימון) עם פטריות ירדן.

מאז שהגענו לברקלי אני נפעמת מהפיטריות היפות ב Monterey Market. מעבר שלם של פטריות מכל מיני סוגים, ואיש אסייתי מבוגר שעומד שם וממיין את הפטריות אחת-אחת לערימות מסודרות. למרות שבדרך כלל אני הולכת על הפטריות הזולות, שמפיניון וקרמיני, אני פוקחת עין וממשיכה לחפש פטריות ירדן גדולות (שעדיין לא מצאתי). מה שכן מצאתי בשבוע שעבר זה שברי פטריות ירדן, וחתיכות בגודל ביס ובמחיר סביר לחלוטין. מיד קניתי והתלבטתי בדרך הביתה מה לעשות איתן.

כל הרעיון בקניית פטריות ירדן גדולות היה להכין מהן "שניצל", כך שאת הקטנות יכולתי לטגן עם פירורי לחם במחבת אחת. הברקה.  במרכז אירופה קוראים לזה בריזלה, ולא עושים את זה עם פנקו.

אכלנו את זה כארוחת ערב מהירה עם ביצי עין. לא נזקקנו ליותר מזה.

פטריות בפירורי לחם ושום

המרכיבים: 

2 כפות שמן זית

כחצי קילו פטריות ירדן חתוכות לגודל 2*2

4 כפות חמאה (כ-60 גר')

3 שיני שום קצוצות

כוס פירורי לחם, פנקו או תערובת של שניהם

מלח ופלפל

ההכנה:

1. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הפטריות תוך כדי ערבוב, כ-4 דקות. מסירים מהאש.

2. באותה מחבת, מנגבים את שאריות נוזלי הפטריות, אם יש. מחממים את המחבת, וממיסים בה את החמאה. מוסיפים את השום. ומביאים אותו להזהבה קלה.

3. מוסיפים את פירורי הלחם או הפנקו, ומערבבים אותם במחבת עם החמאה עד שהם מתחילים להשחים, כ-4 דקות.

4. מוסיפים את הפטריות, ומערבבים יחד כמה דקות עם פירורי הלחם במחבת, עד שהפטריות מצופות בפירורים.

מגישים חם, אבל טעים גם בטמפרטורת החדר.

פוסט זה פורסם בקטגוריה סלט, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s