פשטידת תרד, פילו וגבינות

P2270650

שוב נעלמתי לחופשת טרום לידה וחופשת לידה, ועכשיו כשהילד בן חודשיים, אני מוצאת קצת יותר זמן במטבח. אם קודם מילאתי את הקטגוריה "אוכל לעבודה", עכשיו המאכלים שאני מבשלת עונים על הקטגוריה "אפשר להכין בשלבים בזמן שהילדים נותנים לי".
אחרי שהאמהות שטיגנו לנו שניצלים וקציצות חזרו לארץ, וכמה שבועות שהתבססו על אוכל מוכן וכריכים יותר ופחות מושקעים, חזרתי לירקניה הנהדרת שלי ולבשל במטבח. בקטנה.

P2270648

כשאני ערה באמצע הלילה להאכלות של הילד אני ממשיכה לקרוא בלוגים של אחרים, ועכשיו מתמקדת פחות במתוקים ויותר באוכל אמיתי. השבועות האחרונים גרמו לי לחסך בירקות וירוקים באופן כללי. בין לבין סימנתי לעצמי את המתכון של "אז מה את עושה כל היום" שמתבסס על זה של אוטולונגי לפשטידת פילו וירוקים. הכנתי אותה פעם אחת בגרסת המנגולד-סלרי שהיתה מצויינת והתחסלה במהירות. השבוע, הכנתי אותה שוב אבל עם שני צרורות תרד יפיפה שמצאתי בירקניה ולא התכוונתי לקנות בכלל. אבל ב-79 סנט לצרור, אמרתי שכבר אחשוב על משהו. בבית, ניקיתי את המקרר משאריות הגבינה שהתאימו בדיוק לפשטידה וחבילת עלי הפילו שלעולם לא תיגמר שבמקפיא.

יוצא ספק-פשטידה ספק-בורקס תרד מצוין, טעים חם ובטמפרטורת החדר, ארבע-חמש מנות יפות שהולכות היטב עם סלט ירוק או כף שמנת חמוצה ליד. נשמר יפה במקרר ונוח לחימום מחדש על 190 מעלות שהופך את עלי הפילו לפריכים מחדש אחרי יום במקרר. הכי חשוב כאן בימים אלו, אפשר להכין את הפשטידה בשלבים ולעצור כל פעם כדי להחזיר מוצץ לקטן או לעזור עם הפאזל של הגדולה.

פשטידת תרד, פילו וגבינות של אוטולונגי
המרכיבים:
המלית:
2 צרורות תרד
1 בצל
2 גבעולי בצל ירוק
חצי צרור פטרוזיליה
2 כפות שמן זית
150 גר' גבינת ריקוטה
100 גר' גבינת פטה מפוררת
50 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 ביצים
מלח, פלפל
10 עלי פילו
שמן זית להברשת העלים

תבנית קפיצית 24 ס"מ

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. שוטפים את התרד: מטביעים את התרד בקערה גדולה של מים קרים, מערבבים היטב עד שכל החול נושר לתחתית. אוספים את התרד מלמעלה-לא שופכים את המים, ומייבשים במסננת או מייבש חסה.
3. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-גבוהה, קוצצים את הבצל ומטגנים כ-4 דקות עם מעט מלח עד שהוא מתחיל להיות שקוף.
4. מוסיפים את התרד בבת אחת. תהיה ערימה ענקית של תרד, מניחים לה דקה, ומתחילים לערבב בעדינות, התרד יתחיל לנבול.
5. קוצצים ומוסיפים את הבצל הירוק ואת הפטרוזיליה.
6. כשהתרד נבול לחלוטין ואין נוזלים במחבת מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינות וגרידת הלימון, מערבבים היטב.
7. טועמים ומתקנים תיבול עם עוד מלח ופלפל, ומוסיפים את הביצים.
8. מכינים את הקלתית: פורשים עלה פילו, משמנים קלות בשמן זית, ופורשים מעליו עלה נוסף, כך עם חמישה עלים.
9. משמנים היטב את התבנית, ומניחים בה את ערימת עלי הפילו. משטחים את המלים בפנים.
10. חוזרים על התהליך עם עלי הפילו הנותרים, ומשטחים אותם על המלית. אני אוהבת שהם מקווצ'צים. מורחים את העלים העליונים במעט שמן זית.
11. אופים כ-40 דקות או עד ששחום. מצננים כמה דקות ופורסים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, חגים, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על פשטידת תרד, פילו וגבינות

  1. פינגבאק: יום המשפחה ומאפה ברוקולי וגבינות | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s