קציצות הודו וירקות

יש תופעות קולינריות שאני לא מבינה. מצד אחד, כולם מנסים להיות מאוד בריאים כאן בברקלי ובקליפורניה בכלל, ומצד שני, אם נסתכל בתוכניות הבישול בטלוויזיה, הכל מטוגן ועדיף בשומן בייקון. לטרנד הבריאותי הזה נכנס ההודו הטחון. אם לשפוט על פי תוכניות הבישול בטלוויזיה (רואים שאני בחופשת לידה?) הדרך היחידה לאכול הודו טחון זה בהמבורגר, ואז לקרוא לזה דיאטטי. כל דבר אחר שמכינים כאן מהודו טחון מכיל כמות לא מבוטלת של בשרים אחרים כדי לתת לזה טעם, וזה די מפספס את המטרה.

P3100037

אני לא יודעת לגבי הערכים הדיאטטים של הקציצות האלה, אבל השילוב תירס-בצל ירוק-פלפל אדום-כוסברה תמיד מהווה בסיס טוב להתחלה. ערבבתי את זה עם בשר ההודו, ויצאו קציצות ממש טעימות. הירקות מפרישים מעט נוזלים לתערובת ומשאירים את הקציצות רכות. הרעיון מבוסס על המתכון הזה, אבל דורש הרבה פחות טיגון.

כאן הקציצות נאכלו לבדן, בתוך באגט, ובצלחת עם אבוקדו ורוטב צ'ילי ליד. ואז הן נגמרו. בפעם הקודמת הן שרדו את הלילה ולמחרת היו טעימות עוד יותר.

קציצות הודו וירקות

המרכיבים: 

1/2 קילו בשר הודו טחון

1 ביצה

1/2 כוס קמח תירס (לא קורנפלור)

1/2 פלפל אדום בינוני

1 כוס תירס קפוא (אין צורך להפשיר)

4 גבעולי בצל ירוק

1/2 צרור כוסברה (לא חובה אבל מוסיף)

1 כפית כמון

מלח

פלפל

שמן לטיגון

 

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות
  2. קוצצים את הפלפל לחתיכות קטנטנות, את הבצל הירוק לטבעות ואת הכוסברה.
  3. מערבבים את כל החומרים מלבד השמן, ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מטגנים קציצות בגודל קלמנטינה עד הן בצבע חום בהיר משני הצדדים, מעבירים לנייר סופג.
  5. לסיום, אופים את הקציצות בתנור כעשרים דקות, או עד שהבשר כבר לא נא (חוצים קציצה אחת כדי לבדוק שהבשר לא ורוד או מבריק מאוד מבפנים).
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, אוכל לעבודה, קציצות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על קציצות הודו וירקות

  1. Tali הגיב:

    איך קוראים לקמח תירס בארהב? יש ברשתות הגדולות או במכולות?

    • Ma'ayan הגיב:

      בהחלט בכל סופר, חפשי פולנטה, corn grits או corn meal (דק יותר). זה ליד הקטניות או הקמחים, או במדפים של הקמחים המיוחדים – ללא גלוטן וכו'.

  2. פינגבאק: הודו שלם בתנור או שוקי הודו, עם או בלי מילוי לחג ההודיה | קְלֶמֶנְטִינָה

  3. פינגבאק: הודו שלם בתנור או שוקי הודו, עם או בלי מילוי לחג ההודיה | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s