פציח לפסח: אספרגוס ואפונת הפיצוח

האביב הגיע ואיתו ירקות נפלאים. התאפקתי שלושה שבועות לפני שקניתי אספרגוס מהירקניה שלי ולשמחתי, בסוף השבוע האחרון האספרגוס היה כל כך זול שכבר לא היו לי תירוצים. מאז אכלתי את האספרגוס בשלוש דרכים שונות, בעיקר לבדי.

P3140075

בדרך כלל זו העונה בה אני מתחילה לחפש רעיונות לשולחן הפסח מעבר למאכלים המסורתיים, אך השנה אנחנו מתארחים בהרכב מצומצם וכבר ביקשו שאכין רק מרק עוף עם קניידלך. בשנים קודמות בישלתי עבור סדרים משפחתיים גדולים והכנתי תוספת של אספרגוס מבושל עם שקדים שאיבד את הפריכות שלו עד "שולחן עורך". התוספת הזו מעניינת הרבה יותר ואפשר להכין אותה מראש בהצלחה ולשמור בטמפרטורת החדר. אצטרך לזכור את זה לשנה הבאה.

P3140070

את הבסיס למתכון קיבלתי מתוכנית של אינה גארטן. את השיטה המסורתית של בישול האספרגוס במהירות ואז שטיפה בקערת מי קרח, מחליף טיגון של כמה דקות בשמן זית. באופן מפתיע, זה מספיק כדי שהאספרגוס ישאר פריך ועדיין יהיה מבושל מספיק כדי לאכול. האפונה עוברת טיגון בו זמנית, ולוקח רק כמה דקות עד שהם מגיעים לרמת אל-דנטה יחד. החלטתי להוסיף למחבת תערובת צימוקים כדי לתת למנה עוד מתקתקות ומרקם נוסף.

אפונת הפיצוח – חיפשתי את השם העברי ל-sugar snap peas וזה מה שמצאתי. מדובר בתרמילי אפונה עגלגלים שאוכלים בשלמותם. הם מתקתקים, פציחים וממש טעימים. אם לא תמצאו כאלה, אפשר להשתמש באפונה סינית רגילה.

אספרגוס ואפונת הפיצוח ע"פ אינה גארטן עם תוספת שלי
המרכיבים:
צרור אספרגוס
כחצי קילו אפונת הפיצוח sugar snap peas
3/4 כוס צימוקים
2 כפות שמן זית
מלח

ההכנה:
1. מסירים מגבעולי האספרגוס את השליש התחתון, ואת שאר האספרגוס חותכים לשניים-שלושה קטעים. מסירים גבעולים מהאפונה, אם יש.
2. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה, ומוסיפים אליה את האספרגוס והאפונה. מטגנים יחד כ-5-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
3. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את הצימוקים לחימום קצר. מסירים מהאש, וממליחים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, חגים, טבעוני, סלט, פסח, צמחוני, ראש השנה, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s