עוגיות קוקוס לפסח

כאן בצפון קליפורניה אנחנו גרים במקום עם עושר קולינרי, חומרי גלם מעולים וקיבוץ גלויות מרשים. במרחק הליכה קצר אני יכולה למצוא אוכל טיבטי, הודי, סיני ויפני, מקסיקני ותאילנדי. יש גם שני מקומות מזרח תיכוניים ומעדניה איטלקית. אבל לקראת חג הפסח לא מצאתי בחנויות יותר ממצות וגפילטע פיש בצנצנת. אף לא עוגיית יין אחת לרפואה.

P3310155

השנה הכנתי עוגת שקדים-תפוז מ"על השולחן" שלא היתה מרשימה, וכמה תבניות של עוגיות מקרון קוקוס. לא מדובר במקרונים הצרפתיים העדינים, אלא בעוגיות הקוקוס הדחוסות של מנישביץ שאפשר למצוא בחנויות הכשרות בחוף המזרחי לקראת פסח. קראתי הרבה מתכונים עד שהחלטתי להכין את העוגיות האלה, הן לא דחוסות, אפילו אווריריות, והמייפל נותן מתיקות נעימה ולא משתלטת. חייבים (חייבים!) לתת להן להתקרר לחלוטין לפני שמסירים אותן מנייר האפיה, אחרת הן מתפרקות ואז יהיה לנו תירוץ לאכול עוגיות שבורות ישר מהתבנית.

P3310152

זמן ההכנה עצמו הוא עשרים דקות, ובת השנתיים וחצי שלי מאוד נהנתה לערבב את העיסה ולעזור לי להכין את העוגיות.

עוגיות מקרון קוקוס ע"פ Everyday Maven

המרכיבים:
2.5 כוסות שבבי קוקוס
2 חלבוני ביצה
1/4 כפית תמצית שקדים (לא חובה)
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כוס סירופ מייפל

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה
2. בקערה, מערבבים את החלבונים בעזרת מזלג כמה דקות, עד שהחלבונים קצת תפוחים, עם בועות גדולות.
3. מוסיפים את שאר הנוזלים ומערבבים, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
4. בעזרת כף מידה בגודל כף אחת, יוצרים גבעות קטנות על נייר האפיה, אין צורך צהשאיר רווחים כי העוגיות לא מתפשטות. את העוגיות האחרונות שמכינים, משתדלים לעשות בלי הנוזלים העודפים בקערה.
5. אופים 15 דקות או עד שהעוגיות רק מתחילות להשחים. מצננים שעה עד שהעוגיות מתקשות.

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגיות, פסח, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s