עוגיות חמאת בוטנים וקוואקר, ללא קמח וחמאה

לפעמים ילדה בת שנתיים וחצי גורמת לנו לעשות דברים שלא ממש התכוונו לעשות. כמו לחפש מתכון של עוגיות חמאת בוטנים. ככל שקוראים יותר מתכונים של עוגיות חמאת בוטנים, ממתחשק גם לאכול יותר עוגיות חמאת בוטנים. רק אומרת.

P4100200

השמש זורחת בחוץ אבל קר והרוח ממש מייללת, כך שאין סיכוי שאוציא את הילדים מהבית לפארק כדי להצטנן. במקום, אנחנו עושים שלל פעילויות, מטביעים חותמות, מציירים בגיר על הלוח, עושים פאזלים שוב ושוב וקוראים את כל הספרים בספריה. הבטחתי גם שנאפה עוגיות, והבת ביקשה גם חמאת בוטנים. יאללה, למה לא.

חיפוש באינטרנט העלה אינסוף עוגיות חמאת בוטנים, אבל רובן התבססו על חמאה. חיפשתי גם דרך לשלב קוואקר, וזה הניב עוד שלל של עוגיות בחיפוש. או-אז מצאתי את המתכון הזה שהבטיח עוגיות חמאת בוטנים בלי קמח ובלי חמאה וקוואקר. במתכון המקורי הם טוענים שיש שיבולת שועל נטולת גלוטן ובה יש להשתמש כדי להפוך את המתכון לנטול גלוטן, כך שאם זו בעיה, אפשר לחפש את הקוואקר הנטול. זה שהעוגיות בלי חמאה מונע מהן להיות מאוד שמנוניות כמו שהרבה עוגיות מהזן הזה נוטות להיות.

המתכון מובא כאן בשינויים מינוריים מהמתכון המקורי, אני השתמשתי בקוואקר מהיר הכנה ובשבבי קוקוס במקום חלק מהשוקולד צ'יפס, מה שנתן עוגיה מוצקה יותר מבחוץ ורכה מבפנים. עוד רעיונות לתוספות בפעם הבאה: צימוקים, אגוזים, בוטנים קלויים ומלוחים. השתמשתי גם בחמאת בוטנים טבעית העשויה מבוטנים בלבד, ללא מלח, סוכר או תוספות, אבל אם אתם משתמשים בחמאת בוטנים עם תוספות כאלה, תשמיטו את המלח. העוגיות ממש מהירות להכנה, ומתאימות לטווח הסבלנות של בת שנתיים וחצי, אבל אחרי האפיה זקוקות לזמן קירור כדי להתמצק.

עוגיות חמאת בוטנים ושיבולת שועל ע"פ Ambitious Kitchen
המרכיבים:
1 כוס חמאת בוטנים טבעית
2/3 כוס סוכר חום
1/2 1 כפיות תמצית וניל
2 ביצים
2/3 כוס שיבולת שועל מהיר הכנה (גרוס)
1/3 כוס שוקולד צ'יפס
1/3 כוס שבבי קוקוס
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח

ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
3. בעזרת שתי כפות יוצרים עוגיות על נייר האפיה. אין צורך לשמור על מרווחים גדולים מאחר והן לא נוטות להתפשט הרבה.
4. אופים את העוגיות כ-10 דקות או עד שהן מתחילות להשחים בקצוות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. הן תהיינה רכות בהתחלה אבל אחרי הצינון הן מתמצקות.

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגיות, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s